≫ 

Građani od sada za sekund mogu da provere da li su ljudi sa kojima sarađuju na bilo koji način povezani sa teroristima

Program omogućava direktno pretraživanje lista označenih lica Saveta bezbednosti UN

  • 1

Uprava za sprečavanje pranja novca je u saradnji sa Institutom "Mihajlo Pupin - Računarski sistemi", razvila pretraživač preko kojeg građani i firme mogu da provere da li su u kontaktu ili imaju poslovnu saradnju sa "sumnjivim licima" koja su povezana sa terorizmom...

Preko ovog pretraživača, svi koji to žele, moći će da pristupe listi "označenih lica" prema kojima se primenjuju sankcije Ujedinjenih nacija.

Program omogućava direktno pretraživanje lista označenih lica Saveta bezbednosti UN.

Reč je o listi, na koju se odnosi nekoliko Rezolucija UN-a, a u vezi sa ISIL-om, Al-Kaidom, DNR Korejom, u vezi sa talibanima i povezanim fizičkim licima, grupama lica, privrednim i drugim subjektima.

Izrada pretraživača http://www.unsearch.apml.gov.rs/ deo je primene Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i širenja oružja za masovno uništenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. decembar 2018 | 11:52

    Lepo, ali puno korisnije bi bilo da mogu da provere da li su u sprezi sa kriminalom, da li su osudjivani i u istražnim postupcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA