• 13

Mali Novak (9) iz Niša pravi burek prste da poližeš: Testo razvlači sam još od 6. godine, a sada je već pravi majstor! (VIDEO)

Siguran da će biti četvrta generacija u svojoj porodici koja će spremati burek

  • 13

Ruke devetogodišnjeg Novaka svakog dana do lakata su u brašnu i masti. Prstići malog buregdžije razvlače testo s velikom ljubavlju i snom da se ovim poslom bavi u budućnosti, te nastavi tradiciju, kao 4. generacija niške porodice Stevanović.

Odradi domaće zadatke, pa pravo u pekaru da se dva-tri sata bavi najukusnijim hobijem. Počeo je u petoj godini, a već od šeste potpuno sam pravi burek.

- Prvu koru, pa spljeskamo, pa je bacimo, sklapamo... Opet filujemo u četvrtu koru - objašnjava Novak majstorski vitlajući testo u vazduhu i obeležava s vrha sirom, kako bi se prepoznalo kog je ukusa. Kaže, omiljeni mu je sa mesom, a voli da kombinuje filove.

Sve je veštim ručicama spremno očas posla. Ponosno pokazuje naređane tepsije sa gotovim specijalitetima koje je od jutros napravio.

- Svi su mi pomalo pokazivali. Ja sam napredovao i sve sam bolji. San mi je da budem veliki buregdžija - siguran je Novak, dodaće još decenija tradicije na prethodnih sedam buregdžijske familije.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • E

    Ovo je vest

  • Djole

    Samo neuracunjivi i neradnici na ovom prilogu mogu da lupaju minuse. Sram vas bilo neradnici jedni....

  • Klara

    Bravo! Dečak za primer! :)

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima