≫ 

Nema više "poštovani" i "srdačno": Profesori studentima odgovaraju sa OKYY i POZZ, a smajli na kraju mejla se podrazumeva

Jedna, najkul profesorka, u pauzama pušta studentima "Andriju i Anđelku"

  • 4

Vreme kada se profesor na fakultetu posmatrao kao bog kome se studenti slepo pokoravaju, odavno je prošlo. Novo vreme i nove tehnologije ne samo da su profesore učinile lako dostupnim studentima, već su i njihove prepiske sa akademcima postale krajnje neformalne. Zato ne čudi da su se u ovom tvitu mnogi prepoznali:

Kako danas izgleda saradnja na liniji profesor-student, pitali smo Draganu Ćorić sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu koju su akademci proglasili najkul profesorkom na celom Univerzitetu i to baš zbog načina na koji komunicira sa njima. Iako se, kaže, ona i dalje drži osnovne kulture "poštovani kolega, koleginice", često u mejlove doda smajlija, jer je to ono što nove generacije najbolje prihvataju i razumeju.

- Pošto smo prošle godine uveli poseban mentorski sistem rada na fakultetu, gde je svako od nas u ulozi neposrednog mentora i motivatora studenata, sa njima imam i nešto drugačiju komunikaciju. Napišem im da je sve rešivo i stavim recimo uzvičnik i smajli. Šaljem im mejlove sa smajlijem, jer milenijalci pre razumeju takav način komunikacije nego onaj uštogljeni, koji se ni meni bas nije sviđao. Kada mi odgovore da su dobili stipendiju, a ja im pisala preporuku, pošaljem čestitam sa svim velikim slovima, jer istinski u sebi vičem od sreće zbog njih. I dobiju opet uzvičnike i smajlije - priča najkul profesorka.

Dragana Ćorić, najkul profesorka, Facebook

Kako kaže, svi su oni deca kojima treba podrška i određena emocija. Da bi ih nasmejala i opustila, profesorka Ćorić u pauzama između predavanja studentima pušta muziku ili humorističku seriju "Andrija i Anđelka".

- Danas sam im recimo na predavanju pustila video all that we share iz Danske, povodom dana ljudskih prava, a na pauzi puštam muziku ili Andriju i Anđelku ;) - odgovara nam profesorka. Naravno, sa sve smajlijem na kraju.

A šta vi mislite o ovome, napišite nam u komentarima.

(M. Leskovac/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    10. decembar 2018 | 15:49

    Ne mora puno da se čačka pa da se vidi da je profesore strah od studenata! Ja sam za profesora bio kolega,a vecinu i danas pominjem po dobrom! Ostali su bili vrlo pristojni!!! I znalo se ko gde "sedi"?!

  • mama

    10. decembar 2018 | 16:51

    Nije vazno jel muzika strana ili nasa bitan je odnos

  • Cacko

    10. decembar 2018 | 15:49

    Dusa od coveka, sta reci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA