≫ 

"Nerade senzori. Ručno otvaranje vrata, ručno zatvaranje vrata": Greška na vratima bolnice nasmejala Zrenjanince

Simpatična greška na bolničkim vratima pokrenula čitavu debatu o pismenosti u Srbiji

  • 1

Ni nega, ni briga, ni terapija - jedino što pacijentima Opšte bolnice u Zrenjaninu smeta jeste pravopis. Poruka na vratima jednog odeljenja, koju je neko od zaposlenih na brzinu napisao, privukla je njihovu pažnju, a od običnih vrata napravila temu na društvenim mrežama.

- Ručno otvaranje vrata, ručno zatvaranje vrata - napisali su zaposleni, pa i dodali mali crtež kao upustvo. Ipak, verovatno u brzini, oni su dopisali i objašnjenje "nerade senzori", što nije promaklo njihovim pacijentima.

Foto: Reddit/MaticLand

Rečca "ne" uz glagol toliko je Zrenjanince ubola u oči, da su bolnička vrata pokrenula čitavu debatu o pismenosti u Srbiji.

- Da, to jesu naša vrata. Pokvarila su se pre nekoliko dana i morali smo da sačekamo da se završi proces ugovaranja popravke. On je sada gotov i očekujemo svakog časa servisera koji će problem da reši. U međuvremenu smo promenili i natpis, stavili malo lepši - rekla nam je PR bolnice.

Svačije potrebe su različite, a simpatično je znati da je nekome pravopis bitan koliko i lek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA