≫ 

Sneg ne prestaje da pada, u pojedinim krajevima i ledena kiša

Snežni pokrivač će da raste, a tamo gde pada kiša do večeras biće sneg

  • 1

U Srbiji danas oblačno sa obilnim snegom, dok se u nižim predelima na jugu i jugoistoku očekuje kiša, ponegde i susnežica, a kiša će preći u sneg krajem dana i tokom večeri.

Na istoku Srbije biće uslova za ledenu kišu. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. U košavskom području do popodneva duvaće slab do umeren istočni vetar, a u donjem Podunavlju jak i olujni jugoistočni vetar.

Minimalna temperatura -2 do 1 stepen, na jugoistoku Srbije do 5 stepeni, maksimalna dnevna od -1 do 2 stepena, na jugu i jugoistoku Srbije od 3 do 10 stepeni, krajem dana u padu. 

Najhladnije biće na Zlatiboru, od -7 do -4 stepena, dok se na Kopaoniku očekuju temperature od -2 do 0 stepeni.

Printskrin: RHMZ

U Beogradu oblačno sa obilnim snegom, uz dalje povećanje postojoćeg snežnog pokrivača. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar, krajem dana u skretanju na severozapadni. Temperatura tokom dana dana bez većeg kolebanja i kretaće se od 0 do 1 stepen.

Printskrin: RHMZ

Sutra oblačno sa snegom, na jugoistoku sa susnežicom. Tokom dana očekuje se slabljenje padavina, a posle podne i uveče sa severozapada prestanak padavina i razvedravanje.

Printskrin: RHMZ

Maksimalna temperatura sutra od -1 do 3 stepena.

U ponedeljak pre podne suvo, posle podne i uveče novo naoblačenje sa snegom. U utorak oblačno sa snegom, krajem dana postepeni prestanak padavina.

U sredu hladno, tmurno i uglavnom suvo, ponegde u južnim i centralnim predelima sa slabim snegom, a u pojedinim predelima Srbije očekuje se magla. Maksimalna temperatura početkom i sredinom sledeće sedmice biće uglavnom oko 0 stepeni.

U Beogradu sutra u nedelju oblačno sa snegom. Tokom dana očekuje se slabljenje padavina, do kraja dana i prestanak. U ponedeljak pre podne suvo, posle podne i uveče novo naoblačenje sa snegom.

U utorak oblačno sa snegom, krajem dana prestanak padavina. U sredu hladno, tmurno i uglavnom suvo. Maksimalna temperatura početkom i sredinom sledeće sedmice biće uglavnom oko nule.

MUKE ZA METEOROPATE

Očekivana biometeorološka situacija i dalje će nepovoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika, a posebna opreznost savetuje se reumatičarima i osobama sa srčanim oboljenjima. Tipične meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jakoj formi. U saobraćaju i dalje potrebna opreznost.

VIDEO: Bako, vidi kako skijam! Sine, i profi skijaši bi mogli da gledaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kokuz Besparic

    15. decembar 2018 | 07:27

    Veju veju pahulje,mraz po prozoru sara,ide Nova Godina,a ja nemam para😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA