Upozorenje o snegu: U ovim delovima Srbije napadaće i do pola metra

Konačno će prestati da pada u svim krajevima do večeri, ali do tad će ga već biti u velikim nanosima

  • 2

U Banatu, istočnoj i centralnoj Srbiji danas se ništa neće videti osim debelog sloja snežnog prekrivača, sudeći prema najavama meteorologa. Za probijanje kroz neočišćene smetove biće potreban popriličan trud jer će sneg dostići visinu i pola metra!

- Tokom dana dalje povećanje visine snežnog pokrivača, u Banatu, centralnim i istočnim krajevima Srbije ukupno od 20 do 50 centimetara, a na jugu i jugoistoku od 10 do 20 centimetara - upozorio je RHMZ.

Vejavica će se prvo "umoriti" i prestati na zapadu i severozapadu ujutru, a u ostalim krajevima nešto kasnije - posle podne i prestanak padavina.

Jedina moguća igra - izgubi se Foto: A. Nalbantjan

U Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije biće mešovitih padavina kiše i snega, ponegde uz poledicu. Po podne i uveče doći će do slabljenja i postepnog prestanka padavina, uz kratkotrajno razvedravanje sa severozapada.

Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od minus 3 do 1 stepen, a najviša od minus 1 do 3 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Automobili se od jutros ni ne vide Foto: A. Nalbantjan

U Beogradu će biti pretežno oblačno. Ujutro će doći do slabljenja, a pre podne do prestanka snežnih padavina. Kasnije popodne i uveče očekuje se kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab i umeren. Temperatura od minus 2 do 0 C.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak i utorak biće oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u ponedeljak u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije i sa mesovitim padavinama.

Veliki broj grana i trulog drveća juče je popadao pod težinom pokrivača Foto: A. Nalbantjan

Na severu Vojvodine očekuje se uglavnom suvo. Od srede do kraja sedmice bez padavina sa dnevnom temperaturom u manjem porastu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA