Baka Rajka je napravila Sneška od 3 metra, a onda ju je Marko (10) oduvao: Sa njegovog snežnog džina vidi se cela Kikinda (FOTO)

Cela Kikinda uključila se u borbu. Šta mislite, ko je napravio najvećeg Sneška Belića?

  • 1

Zimskim radostima i prvim pahuljama obradovali su se podjednako i mlađi i stariji stanovnici Kikinde. Sa prvim pahuljama i velikim nanosima snega počele su polako da nastaju džinovske figure Sneška Belića. Najpre je baka Radojka Gačić iz Ruskog Sela napravila trometraša, da bi se ubrzo na gradskom trgu pojavio i Sneško visok 4 metra. Za deset centimetara manje mali Marko je uspeo sam da napravi Belića, a kako kaže, bilo mu je potrebno više od tri sata.

Prvi na ovu ideju su došli momci iz obližnjeg gradskog lokala koji su napravili Sneška visokog 4 metra. Već danima ovaj četvorometraš koji stoji na gradskom trgu je prava atrakcija, a građani imaju samo reči hvale. Mnogi kažu da ih podseća na sretno detinjstvo kada su zime bile u snegu koji je dostizao i pola metra.

Baka Rajka sa svojim Sneškom/ Foto: Telegraf

Takvih snegova seća se i baka Radojka:

- Trebalo je te 1969. godine da se porodim, traktor je išao ispred nas kako bi nam očisti sneg. Na svu sreću, stigla sam na vreme - sa smeškom priča baka koja se svojski potrudila da napravi Sneška.

Sa Markovog četvorometraša vidiš pola Kikinde.

Mali Marko, koji se silno obradovao snegu, jer se tolike snežne padavine ne pamte od 2012.godine, neumorno je satima radio na pravljenju Sneška. Kako nam je rekao, trebalo je više od tri sata da prikupi sneg iz dvorišta i da krene u akciju.

Marko je uložio veliki trud/ Foto: Kikinda

- Koristio sam sav alat, lopatu, metlu i na kraju merdavine kako bih se popeo iznad koša da Snešku stavim kapu. Nije mi bilo teško, malo sam se umorio, ali sam želeo da napravim najvećeg Sneška. Kad se popneš vidis sa njega Kikindu, a sa druge strane Rumuniju - priča ponosni dečak.

Marko je učenik četvrtog razreda, kaže da najviše voli da crta, lepo piše, a još bolje računa. Mali umetnik pored odličnog uspeha nalazi vremena i da svira gitaru. Figure velikih dimenzija, poput ovog Sneška, još jedno su njegovo delo na koje su ponosni roditelji, bake, deke i svi koji su videli ovog džinovskog Sneška Belića.

Divna ideja donela je mnogo radosti/ Foto: Telegraf

Sa prvim pahuljama, mogli smo pored mnogih kuća da uočimo Sneška, neki su sa krivim nosevima, šeširima, malih ili velikih dimenzija, svi su podjednako važni, jer su nam ove zime doneli neopisivu radost, a mnoge od nas vratili u sretno detinjstvo.

I momci su podetinjili i lepo se zabavili/ Foto: Telegraf

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA