≫ 

Ništa od ledene zime! Danas izlazimo iz minusa, za vikend čak 10 stepeni

Zbog naglog porasta temperature, za vikend se spremite za onaj najgori deo zime - bljuzgavicu

  • 1

Nakon nekoliko ledenih dana, debelog minusa i snega, u Srbiji će od danas ponovo krenuti talas nešto toplijeg vremena. Jutro će biti tmurno, maglovito i veoma hladno, na jugoistoku uz provejavanje slabog snega. Iako se u većini predela očekuje ledeni dan, temperatura će već danas preći u plus i dostići 1 stepen.

U četvrtak se, nakon hladnog jutra sa maglom i mrazem, očekuje topao dan sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura kretaće se od nula do pet stepeni. Poslednjeg radnog dana sledi naoblačenje sa kišom, a ponegde će se kiša lediti pri tlu, pa se vozačima i pešacima savetuje oprez.

Printskrin/RHMZ

A onda nas za vikend očekuje neverovatni porast temperature. Živa u termometru u nedelju će dostići 10 stepeni, što je čak za 15 stepeni više u odnosu na prethodne dane.

Zbog naglog porasta temperature, za vikend se spremite za onaj najgori deo "zimskih čarolija" - bljuzgavicu.

Printskrin/RHMZ

Meteorolozi još nemaju precizan odgovor kakvo nas vreme očekuje za Novu godinu, ali prema trenutnim prognozama, 31. decembra i 1.januara ne očekuje se sneg, bar ne u većim količinama, ali je zato kiša više nego izvesna.

VIDEO: Ako se sneg otopi Biza iz Kruševca neće imati gde da trenira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA