≫ 

Nenad (21) iz Aleksinca je popularan na društvenim mrežama: Svoju "slavu" koristi da skupi novogodišnje poklone i da ih ugroženoj deci (FOTO)

On ovih dana putuje Srbijom i deli deci poklone

  • 1

Nenad Petrović (21) iz okoline Aleksinca iskoristio je svoju popularnost na društvenim mrežama da pokrene akciju prikupljanja i podele paketića deci iz socijalno ugroženih porodica. Nesvakidašnji mladić, inače, kada ne raznosi paketiće širom Srbije, čuva koze, ovce i pravi sir koji je sve više tražen.

- U selu svaka starija žena Nenada obožava. Snalažljiv je i ima dosta prijatelja. Još dok je bio mali, hteo je da pomaže - priča  Nenadov otac Saša Petrović.

U selu, međutim, ima ukupno oko šezdeset stanovnika, a od vršnjaka tu živi samo njegov godinu dana stariji brat Nikola.

Sa druge strane, na Instragramu ima više od 85.000 pratilaca koje je pozvao da se organizuju i za socijalno ugroženu decu pripreme novogodišnje paketiće. Tako su ga prozvali Deda Mrzom iz Porodina, koji ovih dana putuje Srbijom i deci deli poklone.

Nenad Petrović, Deda Mraz iz Porodina Printskrin: N1

- Južnom Srbijom, tu gde niko ne ide, ja idem. Dobili smo igračke i slatkiše od dobrih ljudi. Jedan paket smo poslali u Beograd, a preksinoć smo išli u Niš i podelili oko 20 - priča Deda Mraz iz Porodina dok ponosno pokazuje paketiće koje je prikupio.

Sprema se paketić i za decu u Ljuboviji, Jagodini, u lokalnoj seoskoj školi. Svakodnevno stižu i novi, a Nenad Perović prihvata sve poklone za decu - osim novca.

On, inače, novac zarađuje baveći se poljoprivredom.

- Jedan dan je otišao u selo, niko nije znao gde je, i tek ide, vuče nešto. Pitam ga šta je to, kaže: "Ja sam kupio kozu da čuvamo" - priseća se Nenadov brat Nikola.

Nenad dodaje da je prvu uzeo dve ovce, majku i ćerku - Nikoliju i Vesnu.

Sprema se paketić i za decu u Ljuboviji, Jagodini, u lokalnoj seoskoj školi. Svakodnevno stižu i novi, a Nenad Perović prihvata sve poklone za decu - osim novca Printskrin: N1

- Posle sam uzeo ovna, a posle žutu kozu i onda tri druge. Razdvojeni su jer se ovan i koze biju kao partizani i Nemci, jer su tvrdoglavi verovatno svi, i mogu da se povrede - objašnjava on.

Iako tvrdoglave, daju puno mleka pa je Nenad zadovoljan proizvodnjom.

- Probili smo tržište. Prodajem kajmak, sir, mleko, surutku isto - navodi on.

Nenad, inače, novac zarađuje baveći se poljoprivredom Printskrin: N1

Plan je da povećaju broj životinja i proizvodnju i da ostanu u selu, na šta je njihova baba Stana naročito ponosna.

- 970 grama je očuvan, toliki se rodio, toliku kilažu je imao. Jedva smo ga uspostavili, i evo ga, kol'ki je sad i ponosna sam i na jednog i na drugog. Nisu me obrukali, nisu pijanci, nisu skitaroši, stvarno su i škole završili - ističe baka Stana.

Deda Mraz iz Porodina, zapravo je tamo rođen i odrastao, a porodica se u selo vratila tek nedavno. Rešeni da ostanu.

VIDEO: Pršti pršti bela staza, zašto ste stavili na skije Deda Mraza?

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaca

    20. decembar 2018 | 09:09

    Bravo...sreca se umnozava,raste ssmo kada se deli!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA