Senzacionalno otkriće: Stiže nam "živi lek" za rak i leukemiju, najpoznatija srpska doktorka donosi sjajne vesti iz Amerike (VIDEO)

Dr Nada Basara, visoko cenjeni srpski onkolog otkriva o kakvom se leku radi, protiv kojih vrsta raka i leukemije će biti moguće koristiti CAR T terapiju, koliki je do sada procenat izlečenih, kao i kada će ovaj "živi lek" biti dostupan svima

  • 3

U proteklih nekoliko godina, revolucionarna otkrića na polju medicine doneli su svetlo na kraju tunela i veliku nadu brojnim pacijentima obolelim od različitih vrasta kancera i leukemije. Možda i najjače svetlo do sada zove se terapija CAR T ćelijama (himerni antigenski receptor), a reč je o specifičnoj vrsti "živog leka" kojim se napadaju bolest i zaražene ćelije pacijenata.

O kakvoj se tačno terapiji radi, protiv kojih vrsta raka i leukemije će biti moguće koristiti CAR T terapiju, koliki je do sada procenat izlečenih, kao i kada će ovaj "živi lek" biti dostupan svima, ekskluzivno za TVTelegraf govori Prof. Dr Nada Basara, visoko cenjeni srpski onkolog i jedno od najvećih imena iz sveta medicine s ovih prostora, koja već decenijama živi i radi u Nemačkoj.

Dr Basara upravo se vratila iz San Diega, sa 60. kongresa američkih hematologa, na kojem su prikazani revolucionarni rezultati ipravo u vezi s lečenjem CAR T ćelijama:

Pogledajte i ovo:

PRAVA ISTINA O MATIČNIM ĆELIJAMA IZ PUPČANE VRPCE: Najpoznatija srpska doktorka otkriva da li stvarno leče ili je to - "PREVARA VEKA" (FOTO)

Dr Nada Basara: Kanabis i metadon, lek ili zabluda? Ljudsko telo programirano da živi 150 godina! Kada će pronaći lek za rak? (VIDEO)

A. Jovanović/Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada Stanimir

    24. decembar 2018 | 15:12

    Zeleo bih da kazem da je Profesorka Basara zaista jedan od najlepsih bisera koju Srbija ima,njen konstantat trud i rad na lecenju pacijenata sa najtezim bolestima,izuzetna posvecenost i strucnost,a pre svega ljubaznost kojom ona zraci, zahteva da se u medijskom prostoru mnogo vise paznje posveti ovakvim vestima.Profesorka Basara je zaista vanserijski Profesor i doktor i hvala Telegrafu na objavljivanju ove sjajnje vesti.Profesorki od srca puno pozdrava i da nam je ziva 100 godina

  • Nino

    18. februar 2019 | 15:49

    Kako mogu doci do neki kontakt sa doktorkom hitnooooooo molim vassssss

  • Igor

    24. decembar 2018 | 14:13

    Kasno, doktorka...... Kasno......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA