Naša deca su na vrhu sveta: Đaci iz Srbije doneli iz Šangaja svetsko zlato i bronzu iz edukativne robotike

Među nekoliko hiljada ekipa iz 50 zemalja sveta, naši mladi robotičari plasirali su se u sam vrh ovog prestižnog takmičenja

  • 7

Prema finalnim rezultatima bodovanja Svetskog takmičenja u edukativnoj robotici ekipa Politehnike - škole za nove tehnologije iz Beograda osvojila prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmičara.

Tim Ogledne OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda, pored prethodno osvojene Nagrade za najbolji nastup (Best Performance Award), koju je "doneo" u Srbiju, prema završnoj računici osvojio je i treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmičari.

Foto: Promo/Bitka za znanje

Među nekoliko hiljada ekipa iz 50 zemalja sveta, naši mladi robotičari "Politehnike" i "Ribnikara" Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžija, Igor Stamenković i Ivan Antoković u pratnji mentora Đure Pađan plasirali su se u sam vrh ovog prestižnog takmičenja, održanog 15. i 16. decembra u Šangaju.

Ovo je drugi put da Srbija ima svoje predstavnike na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju, zahvaljujući programu Bitka za znanje u okviru kojeg se organizuju kvalifikacije za ovo takmičenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    21. decembar 2018 | 17:37

    Bravo deco,vi ste nas ponos.Samo zalim sto nema komentara i cestitki citalaca,a da su u pitanju starlete i pevacice bilo bi 100 komentara.

  • Koridori

    21. decembar 2018 | 17:34

    Svaka cast za ostvarni uspjeh u dalekom Sangaju! Tako daleko, a tako grije srce! BRAVOOOOO!

  • Bravo!

    21. decembar 2018 | 17:01

    Da vas uvek vodi entuzijazam i želja za napretkom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA