≫ 

"Nije samo vozač autobusa pogrešio": Direktor policije otkriva da je bilo propusta u signalizaciji na prelazu Međurovo

Vozač još nije saslušan

  • 21

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za RTS, povodom sudara voza i autobusa koji se u petak dogodio kod Niša, da je reč o tragediji i da je policija u saradnji sa tužiocem, ozbiljno pristupila utvrdivanju svih okolnosti.

Rebić je, gostujući jutros u Dnevniku RTS-a, naveo da je na dan nesreće odgovarao na pitanja novinara i da je tada rekao da je reč o propustu vozača. Međutim, dodaje da vozač nije jedini subjekt bezbednosti saobraćaja koji je pogrešio.

Direktor policije kaže da ce istraga u narednom periodu pokazati koji su drugi konkretni razlozi, i podseća da vozač još nije saslušan zbog teškog stanja u kojem se nalazi.

U toku je postavljanje rampe na mestu nesreće, Foto: Telegraf

Rebić kaže da moramo imati na umu pravila saobraćaja koja kažu da drumsko vozilo ima obavezu da ustupi prvenstvo šinskom, a postojao je i znak "stop".

Ipak, navodi da je, prema važećem zakonu, upravljač puta bio obavezan da postavi adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, koja podrazumeva i svetlosni saobraćajni znak.

- To će svakako biti jedan od pravaca rada u toku krivične prijave za ovo teško krivično delo - rekao je Rebić.

Foto: Telegraf.rs

Zbog toga će se ispitati odgovornost lokalne samouprave zbog obezbeđivanja prelaza, a kako kaže Rebić, mogući dalji koraci su i utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa koji nisu kontrolisali rad lokalne samouprave. Precizirao je da misli na nadležno ministarstvo.

KAMERE SVE SNIMILE?

Kamera iz autobusa "Niš ekspresa" snimila je ceo incident u  Međurovu, saznaje "Informer" od izvora iz istrage.

Snimak sa te kamere, međutim, policija još nije preuzela od "Nišekspresa", pa i dalje nije poznato šta se tačno dešavalo sa vozačem u trenutku kad je krenuo preko pruge, kada se desio tragičan udes.

Foto: Telegraf.rs

- Postoji kamera u skoro svim autobusima "Niš ekspresa", koja pokriva i vozača i sve putnike u vozilu. Snimak iz raznetog autobusa još nije završio u policiji, tako da nadležni još ne znaju šta se tačno dešavalo u trenutku udesa. Kad taj snimak bude preuzet, biće rasvetljene sve okolnosti tragedije - rekao je izvor "Informera".

VIDEO: Okolnosti ovog strašnog sudara još se ispituju

(Telegraf.rs/Tanjug/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnik

    25. decembar 2018 | 09:51

    Da li je moguce da nisu uzeli snimak iz autobusa ovo je ludacka drzava,sta cekaju da iseckaju snimak I onda nema tragova.

  • Peda

    25. decembar 2018 | 10:04

    Danas je utorak, a nesreća se dogodila u petak... A snimak kamere iz autobusa nije još uzet.. Kažu, u "Nišekspresu" je????

  • Brankica

    25. decembar 2018 | 10:14

    Vozače autobusa vozova potrebno naterati da do kraja smene mobilne telefone ostave u direkciji a vratiti im po završetku smene.Skoro sam imala sudar sa autobusom tvrdim zato što je gledao u mobilni.A to su svakodnevne situacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA