≫ 

Molimo da nam ovako više ne čestitate Božić i Badnje veče: Žitelji severa Vojvodine praznik dočekali u mraku, bez vode i zarobljeni u tržnom centru

Treći su ostali bez grejanja, a misu proveli uz svetlost sveća

  • 10

Stanovnici severnog dela Vojvodine, koji su mahom katoličke veroispovesti, silno su se razočarali, jer su, kako kažu, dugo očekivane Badnje veče i Božić dočekali u totalnom mraku.

Ko je imao sveće, baterijske lampe pripremljene, uspeo je da Božić dočeka u svetlu, međutim većinom su sedeli u mraku, čekajući da im struja dođe.

Kako su nam javili žiteljji Ostojićeva, Ade, Sente i okolnih sela u ovom delu Banata struja je nestajala dva puta u toku dana. Prvo je popodne nestala na sat i po, od 10 - 11.30 sati, a zatim uveče od 21 sat pa sve do posle ponoći.

Svetlost dolazi samo od snega Foto: D.I.

- U period kada smo pripremali Badnju večeru, dočekivali korinđaše i goste, u čitavom selu nije bilo struje - požalili su se meštani Ostojićeva.

U CRKVI SAMO SVETLOST SVEĆA

- Pripremali smo se za crkvenu misu u seoskoj crkvi Sveti Josip, dodelu paketića smo održali uz pomoć sveća i dve jače baterijske lampe. Deca su uspela da izvedu program, ali ni sveće nisu mogle da osvetle crkvu gde je bilo više stotina ljudi- ispričao nam je Zoltan B. iz ovog sela.

Tokom mise su crkvu samo sveće obasjavale Foto: D.I.

U selima kada nestane struje, obično meštani ostanu i bez vode. Kako živimo u 21.veku, nikome ta veza nije jasna.

- Nema nam drugog rešenja nego da nabavimo agregat na nekom hidroforu, pa da imamo barem minimalan pritisak vode - kaže nam meštanin Ostojićeva.

ZAROBLJENI U TRŽNOM CENTRU

Slično je bilo i u Senti, Adi i okolnim selima, a neki domovi su ostali i bez grejanja, dok su u Senti neki građani ostali u tržnom centru, jer se ulazna vrata nisu mogla otvoriti zbog nestanka struje.

Kao da nismo u 21. veku, razočarani su vernici Foto: D.I.

Problem je nastao u prepodnevnim satima, a kratkim saopštenjem iz Elektrodistribucije, saopšteno je da je problem nastao na dalekovodima, da je snabdevanje potrošača preusmereno na drugu liniju, ali da je usluga prekinuta zbog velikog opterećenja.

Božić kako nam javljaju, provode u svetlu.

- Na svu sreću danas imamo struje, pa se najradosniji hrišćanski praznik dočekuje u toplom domu, sa puno svetla, uz Božićnu večeru i želje - poručuju oni.

VIDEO: To nisu pravi Srbi! Pitali smo Beograđane znaju li da se u Srbiji 25. decembra slavio Božić (ANKETA)

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Madjar

    26. decembar 2018 | 03:50

    Stanovnici severnog dela vojvodine su mahom srbi pravoslavci, nas katolika je znatno manje, molim Vas da se ovakve stvari ne cine I ne stvaraju zablude o ovoj divnoj zemlji koja je nama svima domovina.

  • Sumadinac

    26. decembar 2018 | 06:01

    Pitajte srbe u Hrvatskoj kako oni provode svaki dan,a ne samo tih par sati koliko vi niste imali struju.

  • Ivan

    26. decembar 2018 | 08:13

    Žitelji severa Vojvodine?, trebali ste napisati Bunjevci, Šokci, sve samo ne Hrvati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA