≫ 

U ovoj godini imaćemo 12 neradnih dana: Prva dva već koristimo, a evo koje praznike je najbolje spojiti za duži odmor (TABELA)

Između Uskrsa i Praznika rada, 1. maja, imamo samo jedan radni dan, 30. april, iza kog slede još dva neradna 1. i 2. maj

  • 9

Sa neradnim danima za ovu godinu došao je kraj, sve smo ih iskoristili! Jedino što nam sada ostaje je da se radujemo sledećoj turi praznika koje nam donosi nova godina, a koja nam, na sreću ili ne, počinje upravo sada.

Građani Srbije će tokom 2019. godine imati 12 prazničnih neradnih dana, od kojih će devet pasti na radni dan, a tri za vikend.

Prvi neradni dani dolaze nam već u utorak i sredu, kada se obeležava dolazak Nove godine. I treći neradni dan iskoristićemo u januaru, jer ćemo već Božić, 7. januar, provesti neradno.

Prvi naredni praznik očekuje nas sredinom februara, kada za Sretenje praznujemo dva dana, ali jedan pada u subotu.

Foto: Telegraf

Mart je mesec bez ijednog praznika koji se obeležava neradno, a krajem aprila dolazi nam jedan od najvećih verskih praznika - Uskrs koji se obeležava od Velikog petka do drugog dana Uskrsa koji pada u ponedeljak.

Između Uskrsa i Praznika rada, 1. maja, imamo samo jedan radni dan, 30. april, iza kog slede još dva neradna 1. i 2. maj. Upravo na prelazu ova dva meseca i spajanjem ova dva praznika se krije najveća šansa za najduži odmor u 2019. godini uz uzimanje najmanje slobodnih dana.

Uskrs i 1. maj, Printskrin: Neradni-dani.rs

Jer, uz uzimanje samo dva slobodna dana, 30. aprila i 3. maja, uz vikende, možemo da dobijemo 10 spojenih neradnih dana. Vredi isplanirati unapred.

U ovom renutku iskoristili smo 11 od 12 prazničnih dana, što znači da je ispred nas 8 meseci tokom kojih ćemo imati samo još jedan praznik. U pitanju je Dan primirja u Prvom svetskom ratu i, ako ništa drugo, pada na radni dan, a ne za vikend.

Najviše neradnih prazničnih dana, ukupno 18, imaju žitelji Indije i Kolumije. Ali, kada je u pitanju region, po broju neradnih dana prednjače građani Crne Gore, koji su umali 15 neradnih dana.

Inače, jedno istraživanje od pre nekoliko godina pokazalo je da jedan neradni dan privatni sektor košta oko 17 miliona evra, što znači da 13 dana nerada košta 221 milion evra.

VIDEO: Nekima je danas Srećan rođendan, pored Nove godine

(G. Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    1. januar 2019 | 16:19

    Ko ima 12 slobodnih dana to je glavno pitanje...Sigurno ovi sto rade kod privatnika nece imati

  • Tripko

    1. januar 2019 | 17:03

    Mucno je vise slusati ovakve stvari...samo na drzacnim jaslima mogu ocekivati ovo...isto je i za prosecnu platu i povecanje istih...samo vecina koja radi kod privatnika to ne vidi

  • DDF

    1. januar 2019 | 18:52

    Kod privatnika kad su praznici,imas slobodno 12 sati,12 dana samo u snu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA