Jovan (18) ima neverovatan talenat: Priča, peva i recituje unazad, a unatraške bez problema izgovara i strane reči (VIDEO)

Za ovaj talenat postoji i svetski rekord, a Jovan se ovih dana priprema za obaranje Ginisovog rekorda

  • 1

Jovan Jeremić iz Ivanjice ima nesvakidašnji talenat. Ovaj osamnaestogodišnji mladić govori, recituje i peva unazad.

- Sasvim slučajno sam shvatio da vrlo lako mogu da govorim unatraške. Dok sam ležao u sobi, sve stvari koje su se tu nalazile okrenuo sam da izgovaram kontra i bez problema sam uspeo - kaže Jovan.

Ovome nije pridavao puno značaja, ali kad se slična situacija ponovila i sledeće veče odlučio je da kaže roditeljima, piše RINA.

- Prvo smo mislili da se šali, da je to navežbao, ali onda sam mu na papiru napisao reč – otorinolaringologija koja je u svakom smislu teška za izgovor i kad nam je to rekao iz cuga shvatili smo da zaista ima talenata - kaže Jovanov otac Rade Jeremić.

Jovan Jeremić sa ocem, Foto: RINA

- Došao je i rekao da to može, bili smo malo nepoverljivi, ali smo shvatili da se ne šali i da može to da radi - reči su njegove majke Biljane.

Međutim, pored toga što može da izgovara reči unazad na maternjem Jovanu probem ne predstavljaju ni strani jezici.

- Unazad znam da govorim na engleskom i francuskom, ali ni drugi strani jezici mi nisu problem, samo ako dobro čujem glasove u rečenici - uz osmeh kaže Jovan.

Jovan govori unazad, Foto: RINA

U školi on je među omiljenima, a društvo mu uvek traži da im govori unazad.

- Zanimalo ih je kako radim, koja je tajna, pa sam im čitao delove iz knjige unazad, ali i pevao neke popularne pesme - priča on.

Za ovaj talenat postoji i svetski rekord, a Jovan se ovih dana priprema za obaranje Ginisovog rekorda, a posle Nove godine znaće se da li je ovaj mladić iz Ivanjice postao najbolji na svetu.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    26. decembar 2018 | 11:55

    Nije ni dorastao nasem precedniku... on ide u nazad vec godinama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA