≫ 

Novi Sad: Bogatstvo različitosti kao imperativ za Дoček

Program tokom čitavog dana na pet lokacija! Svetski hitovi najrazličitijih žanrova, od roka, preko klasike, džeza, popa, pa do elektronike. To može samo grad koji s punim pravom nosi titule Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope – Novi Sad

  • 3

Dnevna žurka počeće u džez maniru! U podne počinje žurka sa DJ Dub Dubom dok će Jazz Kombinat održati nastup od 14.30, dok će od 16.15 svoju tačku imati Sambansa. Od 18 sati publika će imati priliku da uživa u nesvakidašnjem performansu  „Susret” koji je nastao kao rezultat umetničkog istraživanja poljskog džez muzičara Pjotra Damasjeviča i lokalnih cirkuskih umetnica, predstavnica trupe Ludifico.

Mira Beba Dobrković i Tanja Milanović pokušaće uz poljskog džezera da kroz ples, akrobacije, komediju i žongliranje odgovore na pitanja o međuljudskim odnosima, različitostima i deljenju.

Na Trgu republike od 17 sati nastupiće finalisti akustičnog kompozitorskog takmičenja, u okviru TAKT festivala. Nakon njih, stiže najbolji evropski regge bend, neponovljivi „Irie FM“, čiji nastup počinje u 19 časova. Uz taj beogradski sastav, koji prkosi svim muzičkim okvirima i njihove hitove „Kliziš”, „Što ti telo pulsira”, „Ljubav što smo stvorili” i druge, Novosađani će na sjajan način ispratiti 2018.

Foto: Nemanja Novaković

Disko, šlageri, rok, klasika i elektronika – sve na jednom mestu!

Na Trgu slobode žurka kreće u 21 sat uz sjajnog Manjifika i njegov jedinstven i zanimljiv zvuk koji spaja disko i šlagere, što znači da je odlična atmosfera zagarantovana u samom startu i da nema mirovanja, pogotovo kada krene hit „Samo malo”. Publika će imati prilike da čuje i naravno zapeva neprevaziđenu pesmu „Pukni zoro”, kao i  „Ya mustafa“, „Hir aj kam hir aj go“ i druge hitove iz serija i filmova za koje je radio muziku, ali i sa njegovog poslednjeg albuma „Charlatan de Balkan“.

U 23 sata na binu izlazi doktor čija muzika leči. Njegova pankerska energija pokreće decenijama mnoge generacije, pa će tako pokrenuti i Trg slobode. „Nadrealni” dr Nele Karajlić udružiće svoje snage sa kamernim orkestrom Kamerata Akademika, kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“.

Njihove pesme nema ko nije čuo. Sigurno znate hitove „Time Won’t Wait“, „Don’t be so shy“, „Tell it to my heart” uz koje će Novosađani đuskati pola sata nakon ponoći, jer binu zauzimaju svetski hitmejkeri Filatov i Karas. Za šest godina ruski DJ dvojac napravio je neverovatan proboj na elektro scenu, a njihove pesme ne silaze sa svetskih top lista.

Foto: ATA Images

Žurku pokreću najmlađi!

Prvi koji će započeti novogodišnje slavlje su najmlađi Novosađani. U bajkovitom Dunavskom parku već od 10 sati kreće program u okviru kog će deca uživati uz Haos animatore, Dečji hor „Zvončići”, školu muzike „Kreativni M kutak“, dok će u 11 sati Kreativni pogon povesti maskiranu povorku od Zmaj Jovinog spomenika ka Dunavskom parku, mestu gde se odvija dečija novogodišnja čarolija i nezapamćena žurka. Nakon parka, odličan program nastaviće se u kulturnoj stanici Eđšeg, gde će u 16 časova biti odigran mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili". Ovaj mjuzikl prati čuvenog kompozitora na putu na kojem upoznaje nove vrste muzike i instrumente i delo je internacionale trupe umetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država kojima će se na sceni pridružiti i mali novosadski umetnici. Gostovanje je realizovano u saradnji Fondacije „Novi Sad 2021https://www.telegraf.rs/teme/novi-sad“ i GIPAK akademije za mlade iz SAD-a.

DOČEK 7527.  NA ČAK 40 LOKACIJA

Po julijanskom kalendaru, 13. januara u sklopu Дočeka Novi Sad će slaviti 7527. godinu, a mnogobrojni sadržaji biće organizovani u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima i samo u centru grada.

U centru koncepta Дoček je podsećanje na duhovne vrednosti: veru, ljubav i nadu, kao dušu evropske i ne samo evropske civilizacije, već i na građanske vrednosti: slobodu, pravdu i jednakost, kao temelje moderne Evrope. Dva Дočeka budući su termini svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine kad će Novi Sad poneti titulu evropske prestonice kulture.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Straca

    27. decembar 2018 | 16:00

    U Novom Sadu za docek ce biti napeto ko kanap u dzepu, program bez veze

  • NSadjanin1990

    27. decembar 2018 | 19:55

    Program za Novu Godinu je takav da ce biti bolji provod uz grandovo narodno veselje haahha pa ja imam 28godina, sem DrNeleta za ostale nisam ni cuo... A ni njega ne slusam... Tako da nista od Trga ove godine... :(

  • Gaga

    27. decembar 2018 | 19:41

    Bolje da ste usmerili sredstva za obolelu decu ili da renovirate deciju bolnicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA