≫ 

Branko Lazarević oslobođen optužbi za odavanje informacija Darku Šariću: Oslobođen i Miša Banana

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu

  • 10

Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta bivšeg ministra policije Ivice Dačića, oslobođen je od optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.

I ostali optuženi u ovom slučaj, policajac Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, i kojem je nedavno suđeno u odustvu jer je u bekstvu, takođe, oslobođeni su.

Radulović je nedavno u procesu za šverc kokaina u Šarićevoj grupi osuđen na 11 godina zatvora.

Oni su oslobođeni optužbe za krivično delo odavanje službene tajne, jer sud smatra da tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo svoje tvrdnje iz optužnice.

Sud je odlučio i da troškovi ovog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Svi optuženi su tokom suđenja negirali da su počinili krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je tražilo od suda da Lazarevića proglasi krivim i osudi ga na kaznu ne manju od tri godine zatvora.

Za optuženog advokata iz Novog Sada Radovana Štrbca tužilaštvo je predložilo kaznu ne manju od dve godine zatvora.

Kazne ne manje od godinu dana zatvora tužilac je tražio za policajca Borisa Garu i Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu.

Optuženi se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanicne istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosledivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

VIDEO: Žena Darka Šarića zaklonjena velikim šeširom dolazi u sud

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sultan Bgd

    28. decembar 2018 | 11:56

    Kakvo nam je pravosudje. KATASTROFA Što znači para busi gde burgija neće. Banana država 🤮🤮🤮🤮🤮.Molim vas da mi objavite komentar.

  • miki

    28. decembar 2018 | 11:56

    hahahahaaa cirkus od Pravosudja -metla mora da krene .

  • Cava

    28. decembar 2018 | 12:41

    E to moze samo u Srbiji,ni u diznilendu,nije moguce,strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA