≫ 

Kapa dole, momci! Sava, Đorđe, Damir, Stojan i Jovan koji su svoju kožu dali radnicima povređenim u eksploziji proglašeni herojima (FOTO)

Prema rečima jednog od njih, sve je prošlo u najboljem redu

  • 14

Kikinđani Sava Zorić, Đorđe Čičulić , Damir Komlenić, Stojan Mišković i Jovan Mijatović iz Banatskog Despotovca, zvanično su proglašeni herojima. Mladići koji su nesebično pomogli dvojici povređenih radnika NIS-a, tako što su im donirali svoju kožu, dobitnici su velike godišnje nagrade koju dodelju Grad Kikinda.

Za humane mladiće velikog srca, Srbija je začula nakon nesreće koja se dogodila na naftnoj bušotini "Bramalj 3" u Bradarcu kod Požarevca. Prilikom rada, dvojica Kikinđana su tada teško povređena, opekotine viskog stepena zadobili su Goran Belančić (34) i Dejan Jerinkić. Tih dana apelovale se na ljude dobre volje da doniraju krv i kožu povređenim radnicima.

Jedna od fotografija iz bolnice; Foto: Telegraf

Ubrzo nakon apela ovi humani mladići su se prijavili da budu potencijalni donori kože. Nakon pregleda na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu podvrgnuti su operativnom zahvatu, sa njihovog tela skinuta je koža koja je donirana povređenim Kikinđanima.

Prema rečima Jovana Mijatovića, sve je prošlo u najboljem redu.

Heroji koji su donirali kožu; Foto: Telegraf

- Oporavak smo svi dobro podneli, kao i naše kolege kojima smo donirali kožu. Zahvalan sam na ovoj nagradi, ali ovo smo učinili iz ljudskih razloga i opet bih isto uradio. Bolelo je skidanje kože, ali više bi me bolelo da ovako nešto nisam uradio, a da znam da sam mogao - rekao je za Telegraf, mladi humani Jovan (22).

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, duboko se zahvalio mladićima koji su pokazali ogromnu solidarnost i humanost.

Tokom velikog apela da se pomogne povređenim radnicima, 76 ljudi je doniralo krv, a 23 je bilo na spisku potencijalnih donatora kože.

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    29. decembar 2018 | 08:50

    Pišite ovakve stvari, ovo je za svaku pohvalu,retki su ovakvi danas, veliki pozdrav za ove momke.

  • Anchy

    29. decembar 2018 | 08:55

    Bravo momci! Svaka čast Jovanu, treba da bude uzor svojoj generaciji...

  • Danijel

    29. decembar 2018 | 08:38

    Bravo momci svaka cast !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA