Učenika siledžiju (11) u Kaluđerici niko ne zaustavlja: Gurao decu niz stepenice, sekao im kosu, a poslednji put ugrizao vršnjaka

Učenik petog razreda OŠ "Miloje Vasić" iz Kaluđerice godinama maltretira decu, čupa im kosu, gura ih niz stepenice, a u četvrtak je krvnički ugrizao druga iz odeljenja, tvrdi otac povređenog dečaka

  • 13

Problematični učenik 5. razreda OŠ "Miloje Vasić" iz Kaluđerice A.K. godinama maltretira vršnjake, a nasilje je kulminiralo u četvrtak, kada je krvnički ugrizao druga iz odeljenja Dušana D. (11), upozorio je Dušanov otac Dragiša.

Prestravljen povredom koju je zadobio njegov sin, Dragiša kaže da je dete odveo kod lekara, ali i zatražio reakciju škole, koja je, kako kaže, izostala.

- A.K. je u četvrtak na velikom odmoru prišao mom sinu Dušanu, koji je sa drugom stajao ispred kabineta za hemiju, i iz čista mira mu šutnuo ranac koji je nosio na leđima. Dušan mu je rekao da prestane ili će ga prijaviti razrednom starešini, a on je onda prišao i ugrizao ga za desnu ruku. Eto, iz čista mira ga je ujeo preko dukserice takvom silinom da mu je napravio hematom od četiri puta tri centimetara. Sin je skroz istraumiran od tog događaja - objašnjava Dragiša dodajući da je A.K. i ranije bio problematičan.

- Pet godina on bukvalno vrši torturu nad decom u toj školi, a tamo praktično niko ništa ne preduzima. On je sekao kosu deci, zastrašuje ih i preti im, jedno dete je gurnuo niz stepenice, koje je polomilo ruku, a ni za šta nije odgovorao. Maltretirao je decu kojih kolega, deca su navukla strahove i fobiju od tog dečaka. Ne znam šta bi trebalo da se desi da bi se taj dečak obuzdao, da li treba neko dete da osakati, da ostane bez oka, pa se reaguje - strahuje uznemireni roditelj.

Foto-ilustracija: Profimedia

Dragiša napominje da su roditelji napadnute dece uvek prijavljivali A.K. školi, ali da direktor nije ništa učinio.

- Pošto sam bio na poslu kad sam saznao šta s Dušanu desilo, odmah sam zvao školu i razgovarao sa razrednim starešinom i pedagogom. Oni su jedino predložili da se sastanemo 9. januara, da će na taj razgovor pozvati i roditelje A.K. i to je sve. Ne znam kako će to da reši problem kako su roditelji tog dečaka ranije obećavali da će se on smiriti što se nije dogodilo.

Najavljuje da će slučaj prijaviti i policiji.

DIREKTOR: DEČACI SU NESTAŠNI

Direktor škole Nebojša Trifić potvrđuje da su se drugovi iz odeljenja "sukobili", o čemu je razredni starešina o tome odmah obavestio psihologa, direktora, Ministarstvo prosvete, kao i da je sa A.K. već obavljen razgovor, dok povređeni Dušan juče nije došao u školu.

- Obavešteni su roditelji oba dečaka i zajednički sastanak je zakazan za prvi naredni radni dan, što je 9. januar. Njihova razredna kaže da su oba dečaka pomalo nestašna, ali da ranije nije bilo sličnih incidenata ni sa jednim od njih dvojice. Utvrdićemo šta se tačno desilo i u skladu sa tim preduzeti potrebne mere. Zaštitićemo svu decu - izjavio je Trifić.

POKRENUT POSTUPAK

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehološkog razvoja rečeno je da su upoznati sa slučajem i da škola postupa u skladu sa predviđenim procedurama, nakon čijeg završetka će javnost biti obaveštana o merama preduzetim protiv maloletnika.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. decembar 2018 | 11:47

    E ovako, lepo se skupe sva deca koju je maltretirao, pa ga izmaltretiraju najstrasnije....mislim da mu ne bi palo na pamet da vise izusti rec, a kamoli nesto drugo. Jeste ovo malo agresivno, ali na agresiju odgovoriti agresijom, nikako drugacije...

  • Deks

    29. decembar 2018 | 11:23

    Ko da ga zustavi kad su kod nas zasticene siladzije svih uzrasta nastavnicima uzeta sva prava i ucenik vaspitava nastavnike haos je prosli smo i bno vec duboko

  • Raša

    29. decembar 2018 | 11:39

    Jel ovaj kandidat za neku buduću političku funkciju? Sigurno će mu se deca koje je maltretirao izvinjavati na kraju. Jer, ova država jesu nasilnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA