Kad prođu praznici, ovu jelku će rastaviti u najsitnije delove i sve prodati, a od tog novca uraditi fenomenalnu stvar (FOTO)

U ovoj jelci visokoj 2, 5 metra ima 7. 000 čepova i deca su ih sakuplјala puna dva meseca

  • 0

Učenici osnovne škole "Toplički heroji" u Žitorađi napravili su najveću i najhumaniju jelku u Toplici. Ona je napravljena od plastičnih čepova.

Kada se završe novogodišnji praznici, svi čepovi će se predati udruženju koje sprovodi akciju "Čep za hendikep" . U ovoj jelci visokoj 2,5 metra ima 7. 000 čepova i deca su ih sakuplјala puna dva meseca.

- Jelka je napravlјena od drvenih daščica na kojima smo pomoću strune nanizali čepove. Pored razvijanja ekološke svesti ovom prilikom učenici su se uklјučili u humanitarni rad - kazala je nastavnica hemije Danijela Milić, koja je sa koleginicom Valentinom Aščetović i decom naparavlila ovu jelku.

Jelka je visoka 2,5 metra; Foto: Telegraf

Ona je dodala da će se svi čepovi nakon praznika predati prokupačkom udruženju koje će od prodaje istih kupiti štapove za slepe i slabovide.

Ona dodaje da je škola uključena u Međunarodni eko projekat i da je ovo jedna od akcija koju su sproveli.

Nјihov rad je privukao pažnju, posebno poslednjih dana, te dolaze i građani koji su čuli za nju da je vide.

(B.Ra)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA