≫ 

Novogodišnje bebe obradovale roditelje širom Srbije: U Novom Sadu rodilo ih se sedmoro, u Leskovcu petoro - 3:2 za dečake

Plač mališana mešao se sa odbrojavanjem i vatrometom

  • 2

Prve bebe u novoj godini uz veliku radost dočekane su u brojnim gradovima Srbije. Dečaci i devojčice svojim su roditeljima priredili su u pravom smislu te reči - nezaboravan doček. U Novom Sadu rodilo ih se sedmoro, u Leskovcu petoro.

U Novom Sadu u Кliničkom centru Vojvodine plač Nikoline Škorić prvi je koji se čuo u 2019. godine. Nju i njenu mamu danas je obišao gradonačelnik Novog Sada.

Miloš Vučević posetio je prvu ovogodišnju Novosađanku Foto: Promo

- Prva novogodišnja beba dobija 200.000 dinara, a ostale rođene 1. janura po 50.000 dinara, s tim da i bebe rođene 1. februara dobijaju 200.000 dinara. Pružamo podršku mnogočlanim porodicama i prilikom upisa dece u vrtiće, obezbeđujemo besplatnu užinu, prevoz, a subvencionisaćemo boravak 300 mališana više u privatnim vrtićima. Posebno sam ponosan što će od sledeće školske godine svi đaci prvaci u Novom Sadu dobiti komplet udžbenika. Paket mera podrške porodicama Grad obezbeđuje zahvaljujući stabilnim finansijama i dobrom budžetu. Cilj nam je da ljudi ostaju ovde da žive, a borimo se i da se vrate oni koji su otišli u inostranstvo da se školuju - istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prvi plač bebe u Novoj 2019. godini u leskovačkom porodilištu čuo se minut posle ponoći kada Milica Gičić Đokić (29) iz Leskovca donela na svet zdravog dečaka teškog 3.600 grama, svog trećeg sina, javlja Jugmeda.rs.

U novogodišnjoj noći rođeno je petoro beba u Leskovcu plus dve koje će rođendan slaviti 31. decembra Foto: Jugmedia.rs

- Noćas smo bili vredni, nakon prvog dečaka, samo 15 minuta kasnije rodio se još jedan dečak težak 3.800 grama, zatim deset minuta kasnije devojčica teška 3 kilograma, 35 minuta kasnije još jedna devojčica 3.800 grama teška i u pedesetom minutu stigla je i peta beba, dečak težak 2.700 grama. Sve mame i bebe su dobro - kazala je za ovaj portal doktorka Biljana Ljubić i dodala da su pre ponoći takođe rođene dve bebe.

U porodilištu Opšte bolnice Pančevo, 45 minuta posle ponoći, rođena je - dečak, težak 3.600 grama i dugačak 50 cm.

Još jedan muškarčić, težak 4 kilograma i dugačak 51 centimetar, koji je došao na svet 15 minuta nakon ponoći, prva je beba rođena u Kragujevcu u ovoj godini. Njegovoj mami Melaniji on je treće dete.

U četvrtom minutu 2019. stigla je prva beba u porodilištu lozničke Opšte bolnice kada je rođen dečak težak 3.800 grama i dug 52 centimetra.

(Telegraf.rs/Jugmeda.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ka10

    1. januar 2019 | 13:00

    Svim majkama I beenma sve najlepseg u zivotu!

  • Al9

    1. januar 2019 | 17:27

    Zbog cega i koga se tempiraju termini kada ce da se porodi majka?da nije zbog poklona i cascavanja?posto su inace sestre i dr.skloni time.Ako 8m ne doneses nesto odmah su drski i ljuti.Ko da najvise ima najbolji tretman.Sve u svemu nek se radjaju deca i neka subziva i zdrava.A da je zemlja normalna kao sto nije onda bi svako dete imalo deciji dodatak,a majka koja je rodila vise dece osmah da dobije penziju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA