≫ 

Policajac išamarao dečaka (13) u Požarevcu kada je viknuo jednu reč: Rekao mi je "Mamicu ti tvoju", od straha sam se upiškio i počeo da mucam

Policajac ga je, tvrdi dečak, ščepao za jaknu i tri puta jako ošamario

Mladom M. V, trinaestogodišnjem dečaku iz Požarevca, preseo je kraj 2018. godine, kada ga je, kako tvrdi, samo zbog jedne reči policajac na ulici zaustavio, išamarao i toliko isprepadao da se on od straha upiškio u gaće. 

Sve je, priča nam, počelo 29. decembra, oko 20.45 sati, kada je sa još dvojicom drugara krenuo Nemanjinom ulicom ka školi "Vuk Karadžić".

- Kada smo stigli do škole, okrenuli smo se da malo prošetamo do centra grada. Tada sam ugledao patrolno vozilo policije i viknuo: "Panduri". Onda sam video da je prozor vozača otvoren i da su policajci čuli šta sam rekao. "Joj, prozor im je otvoren", rekao sam drugarima i nastavili smo da šetamo ka centru grada - priča ovaj trinaestogodišnji dečak.

Dečak (13) doživeo traumu koju će pamtiti celog života, Foto: Privatna arhiva

Međutim, u jednom trenutku primetio je da se policijsko vozilo okreće ka njima i uplašeno je počeo da trči. Kada su ga sustigli, kaže on, policajac koji je sedeo na mestu suvozača otvorio je vrata i povikao: "Dođi vamo! Šta si ti... Dođi vamo!"

- Ja sam prišao automobilu, a on me je uhvatio za jaknu i dva puta jako ošamario po licu. Tada sam se upiškio od straha. Policajac je potom izašao iz auta i ošamario me još jednom, govoreći "Mamicu ti tvoju". Onda me je pustio i viknuo "Marš kući" - naveo je dečak u prijavi koju je nakon ovog nemilog događaja sa roditeljima predao Policijskoj upravi Požarevac.

Jedan od brojnih nalaza lekara koji potvrđuju veliki stres koji je dečak pretrpeo, Foto: Privatna arhiva

Njegovi drugari sve su uplašeno posmatrali sa 20-ak metara razdaljine. Dečak je bio u tolikom šoku da je, osim što se upiškio, počeo i da muca nakon traume koju je doživeo.

Njegov otac Filip Vesić kaže da mu je sin zbog šoka upućen na pregled kod psihijatra i da su lekari isto veče morali da mu daju sedative kako bi se smirio i došao sebi.

- Ovo ga je obeležilo za ceo život. Moj sin nikada neće moći da zaboravi traumu koju je doživeo, a u kartonu će mu ostati upisano da se sa 13 godina lečio kod psihijatra. I sve to zbog nečije bahatosti i prekoračenja ovlašćenja. Najžalije mi je što se jedan tako mlad organizam sada podvrgava sedativima i što će još dugo morati da ide na terapije - kaže za naš portal očajni otac Filip Vesić.

Filip Vesić, otac dečaka, Telegraf.rs

U brojnim lekarskim nalazima koje nam je otac dostavio, navodi se da je dečak imao simptome akutne stresne reakcije praćene visokim nivoom anksioznosti, tremorom i isprekidanim govorom.

- Danima je bio u tom stanju. Tek sad je prestao da muca i polako se oporavlja od šoka. Ono što ja ne želim i što neću dopustiti je da se ovaj slučaj zaboravi i zataška. Takvo ponašanje policije ne sme proći nekažnjeno - revoltirano poručuje Filip Vesić.

Protiv policajca podneli su prijavu Policijskoj upravi Požarevac, Foto: Privatna arhiva

U Policijskoj upravi Požarevac kažu da preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti prijavljenog događaja.

- Policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu, koje treba da se izjasni da li ima elemenata krivične odgovornosti policijskog službenika. Ukoliko se utvrdi odgovornost policijskog službenika, protiv njega će biti pokrenut i disciplinski postupak - odgovaraju za Telegraf iz MUP-a.

VIDEO: Životinjska borba osumnjičenog i policije! Pretukao ih njihovim pendrekom pa im ukrao kola

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lele

    7. januar 2019 | 11:11

    Nadam se da je taj pandur dobio otkaz ili barem suspenziju !

  • Maki

    7. januar 2019 | 11:53

    Ajde mali ne izmisljaj!Dokle osuda na policajce koji sa mukom zaradjuju svoj dinara i imaju posla sa olosima od ljudi....

  • Asob

    7. januar 2019 | 11:09

    Nisam za nasilje i ne podrzavam postupak lica u uniformi. Morao je da pronadje drugo resenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA