Da li je ovo jedini grad u Srbiji u kom nema beskućnika? Zamolili su komšije da urade samo jednu stvar

Lokalne samouprave u Pomoravskom okrugu procenile su da bi niskim temperaturama i zimom "sa aspekta zdravstvene zaštite eventualno moglo biti ugroženo 848 stanovnika"

  • 5

U Jagodini nema beskućnika, ali ima osoba koje su stare, bolesne i same, posebno u selima, i ove niske temperature mogle bi za njih biti fatalne, izjavila je danas Tanjugu direktor Gradskog centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević.

- Molimo komšije da obiđu susede koji su stariji i bolesniji, koji žive sami, nemaju bliže rođake ili im rođaci nisu tu, da vide da li ima im nešto potrebno - rekla je ona.

U slučaju da je takvim osobama život ugrožen, treba da zovu Službu hitne pomoći Doma zdravlja, Gradski centar za socijalni rad ili vatrogasce spasioce, policiju, istakla je Jakovljević.

U Gerontološkom centru u Jagodini, imaju spremne postelje za eventualno zbrinjavanje ovakvih osoba.

Lokalne samouprave u Pomoravskom okrugu, rečeno je Tanjugu u Regionalnom štabu za vanredne situacije, procenile su da bi niskim temperaturama i zimom, "sa aspekta zdravstvene zaštite eventualno moglo biti ugroženo 848 stanovnika".

U Jagodini 250 iz 60 većinom staračkih domaćinstava, Ćupriji 266 uglavnom korisnika socijalne pomoći i tuđe nege, Svilajncu i Despotovcu po 130, kojima je planirana dostava hrane i zdravstveni pregledi, i Rekovcu 72.osobe od kojih je 37 u brdsko planinskom području, preciziraju u Regionalnom štabu.

U ovoj instituciji napominju da imaju i "razrađen plan zaštite i spasavanja u zimskim uslovima i putnika na "koridoru 10", deonici međunarodnog autoputa Beograd - Niš kroz Pomoravlje.

U Pomoravskom okrugu, nema dubokog snega, svi putni pravci su prohodni, snabdevanje strujom, toplotnom energijom, gasom i vodom je uredno, rečeno je Tanjugu u Opštinskim upravama.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    4. januar 2019 | 13:48

    U mom malom gradiću na istoku Srbije, koji je davno zaboravljen od strane Beograda, nikada nije imao prosjaka na ulicima, ali zato ima ljudi koji umiru stojeći, jer nemaju čime platititi običan pregled kod doktora opšte prakse, a o nekom drugom lečenju, ili transportu, ili hirurškim zahvatima, da uopšte ne govorimo. Beograd je država u državi, njihov šovinizam, ali i rasizam, prevazilazi sve granice, pa zato sve vlade do sada, da ne bi bilo razmirica, prvo moraju udovoljiti zahtevima Beogradjana, pa za ostale ako ostanu mrvice.

  • Pera

    4. januar 2019 | 12:38

    Ma molim vas!!!

  • Ljiljana

    7. januar 2019 | 12:34

    A odakle u Srbiji beskućnici kad nam tako dobro ide?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA