≫ 

Do Božića nove padavine i do 15 cm snega, na planinama i više

Dočekaćemo Božić u potpunoj belini

  • 0

Republički hidrometeorološki zavod objavio je jutros novo upozorenje na snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača na području Srbije, koje važi do Božića.

Iako smo Novu godinu dočekali bez snega, veliki deo Srbije na Badnji dan osvanuo je prekriven belim pokrivačem. Meteorolozi su jutros izdali novo upozorenje za područje Srbije na sneg i formiranje ili povećanje snežnog pokrivača, a koje je na snazi do Božića, 7. januara.

U zapadnim, centralnim i jugozapadnim krajevima danas se očekuje od 10 do 15 cm novog snega, u planinskim predelima lokalno i više uz povremeno jak severozapadni vetar i vejavicu.

Sneg će nastaviti da pada Foto: Tanjug/AP

U ostalim krajevima manje povećanje visine snežnog pokrivača. Na području Beograda povećanje visine snežnog pokrivača od 5 do 10 cm.

Prema prognozi vremena, danas će duvati umeren i jak vetar, u planinskim predelima povremeno i olujni, severni i severozapadni što će stvarati uslove za vejavicu i lokalnu pojavu snežnih nanosa.

Jutarnja temperatura od -7 do -1 C, najviša dnevna od -2 do 1 C, u Negotinskoj Krajini oko 4 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će se naredne nedelje zadržati hladno vreme, u jutarnjim satima slab i umeren mraz, a u ponedeljak i utorak ponegde i jak. Najviša dnevna temperatura u većini mesta biće ispod ili oko 0 C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA