≫ 

Zavejana sela u ivanjičkom kraju, smetovi veći od metra: Ako se nastavi debeo minus, moguće uvođenje vanredne situacije

Brojnim domaćinstvima može se prići samo peške

  • 5

Na planinama Golija i Javor napadalo je više od pola metra snežnog pokrivača, ali zbog vetra na nekim mestima smetovi su veći od metra, a zavejani su nekategorisani i atarski putevi.

Kako prenosi RTS, brojnim domaćinstvima može se prići samo peške, a u akcije pomoći ovih dana morali su i pripadnici Gorske službe za spasavanje Srbije i lokalnog tima za delovanje u vanrednim situacijama.

Zavejana su sela u planinskom predelu ivanjičke opštine, a pročišćeni su samo glavni putevi.

- Imamo preko hiljadu kilometara nekategorisanih puteva, sve nećemo uspeti sami da očistimo i, ako ovaj sneg nastavi da pada i budu temperature niske, kako su najavili od minus deset do minus petnaest stepeni, moraćemo da uvedemo vanrednu situaciju na teritoriji opštine Ivanjica i da zatražimo pomoć od Republike - izjavio je zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    8. januar 2019 | 08:09

    Opet iznenadio sneg usted zime

  • Митар пфк

    8. januar 2019 | 07:34

    Исто као на сјеверу цг !! Пало по' снијега , а по селима људи на ивици опстанка...Мораш да клечиш на кољенима , локалним предсједницима мјесних заједница , небили се смиловали да пошаљу на посао људе , да чисте путеве..Али наравно прво мора браћи , кумовима и племеницима , ви други причекајте мало..21-вијек , земље на прагу " модерне европе" , а села на ивици опстанка , буквално...Јадно!!

  • Veteran

    8. januar 2019 | 06:21

    Šta rade zimske službe, primaju platu za dremanje, iste te zimske službe može da očiste sneg mašinama do tih ljudi koji su zavejani i kao što kažete odseceni od sveta,pa nije sneg pao tri metra..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA