Ðaci od sutra ponovo u školskim klupama: Završava se prvi deo zimskog raspusta

Učenici su imali predah od desetak dana

  • 5

Za đake osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji danas se završava prvi deo zimskog raspusta i od sutra su ponovo u školskim klupama.

Učenici su imali predah od desetak dana. Poslednji radni dan u školama bio je 28. decembar, a prvi deo zimskog raspusta zajedno sa praznicima i vikendima traje do danas, 8. januara.

Učenici u Vojvodini još su na raspustu. Zimski raspust za njih je počeo u ponedeljak, 24. decembra 2018. godine, a završava se u ponedeljak, 14. januara 2019. godine.

Drugi deo zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce u centralnoj Srbiji, počinje u petak 1. februara i traje do četvrtka 14. februara, a na njega se naslanja Dan državnosti, pa će se đaci u školske klupe vratiti 18. februara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    8. januar 2019 | 15:29

    Užas! Deca sada nisu išla u školu 10 dana, taman se opustili, a od sutra kreće bombardovanje kontrolnim i pismenim zadacima i ispitivanja za polugodiste,zakljucivanje ocena. Onda opet raspust, pa drugo polugodiste. Da li ima neko normalan u ministarstvu prosvete da ovo promeni. Zašto u Vojvodini imaju raspust iz jednog dela, a u centralnoj Srbiji iseckan? Jel to jedna država? Zašto ne bi sva deca imala raspust u isto vreme i iz jednog dela. Lepo od 24.12. do 14.1. svi i gotovo. Obuhvaćeni svi praznici i ćao!

  • Dixi

    8. januar 2019 | 13:01

    Ovo je najveca glupost koja je napravljena u skolstvu poslednjih godina.Pa zar nije bolje da je raspust u komadu nego ovo cepkanje cas idu cas neidu u skolu.!

  • rikimil

    8. januar 2019 | 13:31

    Sve dotle dok školske raspuste određujemo prema verskim praznicima , nema ništa ni od škole ni od praznika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA