≫ 

U srpskoj gimnaziji duva sa svih strana, hteli su da stave zavese da zaustave zimu: Đaci se pokupili i otišli iz škole, a ovo je plan direktora

Isto grejanje se koristi i za Muzej i Osnovnu školu „Nikodije Stojanović Tatko“ jer su na istoj mreži, ali je kod njih grejanje odlično, kako tvrdi direkor škole

  • 7

U prokupačkoj Gimnaziji i jutros su skraćeni časovi i tako će biti i sutra, odlučio je Tim za bezbednost škole koji je juče zasedao. Problem je što se zgrada nije grejala za vreme praznika, pa su se zidovi ohladili, a zbog loše stolarije veliki je i gubitak energije.

Da podsetimo, prvog dana škole nakon raspusta prvo dva odeljenja četvrte godine, a zatim i ostali učenici izrazili su negodovanje zbog hladnih učionica i napustili su zgradu. Razredne starešine su ih nagovarale da to ne čine, ali su bili uporni. Na kraju je direktor Gimnazije Dragomir Minić odlučio da se časovi skrate do daljnjeg.

- Dežurali smo tokom noći, a grejanje se ne isklјučuje i već je bolјe. Do kraja radne nedelјe su skraćeni časovi, a od ponedelјka ćemo videti šta dalјe. Učinili smo sve što smo mogli i što je do nas da pobolјšamo uslove - kazao nam je direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić.

On podseća da se isto grejanje koristi i za Muzej i Osnovnu školu „Nikodije Stojanović Tatko“ jer su na istoj mreži, ali da je kod njih grejanje odlično.

- Prozori su skroz dotrajali, duva sa svih strana. Zaista je nemoguće boraviti u zgradi - prokomentarisao je jedan od Gimnazijalac.

I roditelji misle da je krajnje vreme da se reši problem.

- Na jesen su par puta većali da stave zavese, zamislite, zavese, a o sređivanju zgrade i o zimi koja dolazi niko ni slovo. Na kraju staviše zavese, a učionice ledene - kaže roditelj učenika Gimnazije.

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

On dodaje da je nezamislivo da u 21. veku škola ne može da reši problem koji ima.

Profesori ćute, pokušavaju da izbalansiraju između učenika i škole i ne žele javno da komentarišu.

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Problem jeste dotrajalost stolarije i čitave zgrade koja je zbog vremena u kojem je nastala pod zaštitom države. Iako je ranije najavlјeno da će se kompletna rekonstrukcija zgrade u kojoj su smeštene Gimnazija i Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“ započeti u junu prošle godine kada se završi školska godina, sa tim poslom se nije krenulo.

Nezvanično smo saznali da je projekat dva puta vraćan na doradu. U prokupačkoj opštini kažu da se čeka zeleno svetlo Kancelarije za upravlјanje javnim ulaganjima, preko koje se kompletno finansira ovaj projekat.

VIDEO: Laboratorija za decu ili kuća strave i užasa

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    10. januar 2019 | 12:42

    Ako mogu profesori i nastavnici svake godine da strajkuju,mogu i djaci ako im je hladno u skoli.

  • Đorđe

    10. januar 2019 | 12:39

    To je višegodišnji problem,za koji ne treba kriviti samo ovog direktora već i opštinu pa i republiku.Ovaj problem ,i pored truda,nije uspeo da reši ni prethodni direktor.

  • N

    10. januar 2019 | 12:47

    Srednja skola nije obavezna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA