Emotivna, ali jaka reakcija Igora Jurića na najave da će biti uvedena doživotna kazna zatvora za ubice dece

- Nadam se da će to biti ispoštovano u jednom vrlo kratkom roku, baš onako kako je i sam predsednik rekao na konferenciji - rekao je Jurić

  • 49

Igor Jurić, otac ubijene devojčice Tijane Jurić, kaže da je iznenađen najavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će maksimalna kazna za najteža krivična dela biti doživotna robija.

Fondacija "Tijana Jurić", na čijem je čelu otac devojčice, predala je prošle godine inicijativu Skupštini Srbije, podržanu potpisima 160.000 građana, kojom se traži izmena Krivičnog zakonika da se za najteža krivična dela počinjena nad decom, trudnicama i nemoćnim licima, uvede kazna doživotnog zatvora.

Foto-montaža: Profimedia, Alamy, pixabay.com

- Želim da se zahvalim pre svega građanima naše zemlje na velikoj podršci od prvog dana koju ima Fondacija "Tijana Jurić" u obavljanju svojih aktivnosti, a naročito kad je u pitanju ova inicijativa. Moram da se zahvalim i predsedniku Vučiću, potpredsedniku Vlade i ministru Nebojši Stefanoviću i ministarki Neli Kuburović na razumevanju građana i što su shvatili poruku nas građana da je ovo vrlo važno i da se mora promeniti u nekoj bliskoj budućnosti - rekao je Jurić za Sputnjik.

Sa druge strane, ovo je na neki način i poruka za građane da na taj način mogu uticati na vlast Srbije i da se "upornošću i trudom možemo izboriti za izmene zakona, a da pri tom ne moramo biti pripadnici nekih političkih opcija".

VELIKO OLAKŠANJE

- Ja sam vrlo emotivno primio sve ovo. Prošli smo kroz vrlo teške periode od momenta kad smo podneli ovu inicijativu i za mene je, naravno, jedno veliko olakšanje i nadam se da će to biti ispoštovano u jednom vrlo kratkom roku, baš onako kako je i sam predsednik rekao na konferenciji - zaključio je Jurić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje oštrije kaznene politike za sva krivična dela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, od nasilja u porodici do ubistava i najavio uvođenje doživotnog zatvora za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

VIDEO: Igor Jurić o trgovini ljudima, predatorima, pedofilima i tome kako da zaštitite svoju decu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    12. januar 2019 | 15:25

    I treba ih zakljucati i baciti kljuc!!!

  • Nenad

    12. januar 2019 | 14:15

    Doživotni zatvor mora biti kazna za počinioce najtežih zločina.

  • Ivana

    12. januar 2019 | 14:15

    Smisao života ovog čoveka je zauvek izgubljen. Izgubio je svoje dete na najbrutalniji način. Njegova patnja se ne smanjuje ni kako vreme odmiče. Međutim, posvetio se drugoj deci na taj način što se svim silama bori kako bi sprečio ubistva ostale dece i uspeo je. Naš predsednik je njegovu ideju prepoznao i uvažio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA