≫ 

Za Andriju, koji je preminuo u Tiršovoj posle operacije na privatnoj klinici, Srbija je skupljala novac: Hrabri dečak nije izdržao (FOTO)

Andrija je išao u osnovnu školu i bio je odličan učenik, a posebno je bio dobar u šahu

  • 9

Mali Nišlija Andrija Stanišić (15) preminuo je juče nakon operacije uređnog deformiteta kičmenog stuba u privatnoj klinici "Atlas".

Andrija je bolovao od kongenitalnog deformiteta kičmenog stuba, a za skupu operaciju njegova porodica obraćala se i Humanitarnoj organizaciji "Budi human".

Ovaj hrabar dečak iz Niša je pre ove imao čak šest operacija - tri operacije kičmenog stuba i tri vezane za dvanaestopalačno crevo. Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, bila je neophodna korekcija deformiteta kičme i ekspanzija grudnog koša pomoću posebnog implantanta.

Porodica malog Andrije nije imala finansijske mogućnosti da plati intervenciju koja je potrebna, pa su se obraćali za pomoć i građanima.

- Andrija je bio spreman za operaciju još krajem 2016. godine. Međutim, tada je doživeo anafilaktični šok, generalizovanu reakciju preosetljivosti, hipersenzitivnu alergiju - ona je nagla, često smrtonosna i nastaje posle primene parenteralnih lekova - stoji u apelu koji je porodica uputila javnosti.

Andrija Stanišić, Foto: budihuman.rs

Tada je izvršena reanimacija u Niškom kliničkom centru, nakon čega je bio upućen na oporavak u Tursku.

On je u beogradsku bolnicu bolnicu "Atlas" primljen 6. januara radi operacije kičmenog stuba, a operaciju je izvršio doktor M. S. dva dana kasnije.

Za sada se ne zna uzrok smrti, a po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu, telo dečaka transportovano je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Andrija je išao u osnovnu školu i bio je odličan učenik. Obožavao je sve vezano za istoriju, a kao i svaki dečak voleo je da igra igrice na kompjuteru, ali je bio posebno dobar u jednoj ozbiljnoj igri - šahu.

Povodom ove tragedije, oglasilo se Ministarstvo zdravlja, koje je naložilo hitnu inspekciju obe zdravstvene ustanove. Opširnije o tome čitajte OVDE.

I privatna bolnica "Atlas" izdala je saopštenje o nemilom događaju. Opširnije OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    13. januar 2019 | 13:28

    Pocivaj u miru Andjele!

  • dusan

    13. januar 2019 | 12:52

    tuga, zao mi deteta.ministarstvo zdravlja nalozilo inspekciju.jedino to i znaju.gradjani sakupljaju novac da nam se deca lece.koliko para je dato kiji, slob,i luni i njima slicnima od kojih ne mogu da zivim, svakog dana prinudjen sam da o njima citam gomilu gluposti.tuzno, bas, bas tuzno.

  • Mrmot

    13. januar 2019 | 13:33

    Po meni kriva je drzava, da je finansirala operaciju kada je dete bilo u boljem zdravstvenom stanju mozda bi sada vodio normalan zivot. Bas tuzno, godinama su skupljali novac za operaciju uradjenu u Srbiji, mucili se i sada ostali bez deteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA