≫ 

Jedna od arhitektonski najlepših škola u Srbiji izgleda potpuno drugačije: Radovi su kasnili i koštali su 68 miliona dinara, a sutra stižu i đaci (FOTO)

Obnova je prvobitno trebalo da bude završena u avgustu, pa u oktobru, ali su radovi kasnili

  • 1

Osnovna škola "Rada Miljković" u Jagodini, jedna od najvećih u gradu i arhitektonski najlepših u Srbiji, sutra će, ponovo, posle sedam meseci obnove, primiti svoje đake.

Škola je rekonstruisana zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, a vrednost radova je 68.102.000 dinara.

Obnova je prvobitno trebalo da bude završena u avgustu, pa u oktobru, ali su radovi kasnili jer je izvođač "Tončev gradnja" u međuvremenu morao da otkloni neke nedostatke, rekli su Tanjugu prosvetni radnici ove škole.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

- Škola je u celosti rekonstruisana i "zadovoljava sve evropske standarde jedne obrazovne ustanove" - izjavila je ranije novinarima direktorica škole Sanja Pribaković.

Projektnu ideju su, uz podršku lokalne samouprave, pokrenuli projektanti Javnog preduzeća "Uređenje i javno osvetljenje" u Jagodini.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Uz zgradu, rekonstruisano je i dvorište, najveće školsko dvorište u gradu, zatim sanitrani čvorovi, kanalizacija, elektoenergetske, telekomunikacione, mašinske i hidrotehničke instalacije, dimnjak na kome se decenijama legu rode...

Postavljena je i nova ograda sa prednje strane uz glavnu ulici koja je veoma prometna.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Osnovna škola "Rada Miljković" sagrađena je 1960. godine, a u centralnu školu i područna odelenja godišnje upiše blizu hiljadu đaka.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    20. januar 2019 | 16:21

    Prelepa skola, samo da je vandali ne unakaze grafitima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA