Beograđanka Sara Vidak ne ide u zatvor: Viši sud smanjio kaznu na mesec dana koliko je provela u pritvoru u Crnoj Gori

Studentkinja je osuđena zbog napada na sudiju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišic za vreme vršenja službene dužnosti

  • 9

Sara Vidak (20) iz Beograda neće odležati kaznu od četiri meseca na koju je osuđena u Crnoj Gori, jer je naša zemlja priznala presudu, ali ju je Viši sud smanjio na mesec dana, koliko je ona provela u zatvoru.

ODRŽANO ROČIŠTE 

- Pravni tim Vidakove pisao je molbu da Srbija prihvati presudu crnogorskog suda. To se i dogodilo, ali je Viši sud preinačio kaznu u mesec dana zatvora. Kako je Sara provela mesec dana u pritvoru u Spužu, to joj je uračunato, tako da ona neće da ide u zatvor - obkjasnio je izvor upućen u slučaj, piše Kurir.

Studentkinja je osuđena zbog napada na sudiju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišic za vreme vršenja službene dužnosti.

Sara Vidak Foto: Facebook/Vidak Saraa

Do incidenta je došlo je nakon što je sudija Stanišić izrekla prekršajnu kaznu momku Sare Vidak.

Incident, međutim, nije mogao biti zabeležen kamerom, jer one u kotorskom sudu ne postoje, saopštio je advokat sudije Stanišić.

- S obzirom na to da javnost ima pravo na potpune i istinite informacije, treba reći da je teza o postojanju video snimka predmetnog događaja manipulacija javnim menjenjm, jer je poznato da Sud za prekršaje u Kotoru nikad nije imao bilo koju vrstu zaštite, kako fizičke tako i tehničke u vidu video nadzora, a kotorski Osnovni sud ima samo fizičku zaštitu u vidu obezbeđenja - rekla je ranije Dijana Knežević, advokatica sudije Stanišić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • flamantes

    21. januar 2019 | 08:50

    Rekao bih da Sara više neće krakati u Crnu Goru

  • Dragan

    21. januar 2019 | 08:53

    Trebali su da je oslobode pa da joj cg plati zbog neosnovanog zatvaranja.

  • Zürich 043

    21. januar 2019 | 08:33

    Pravda je zadovoljena,ipak zatvor za kriminalca i napadača na sudiju,opomena za sve da se tako ne radi bez obzira na ugled i moć porodice ili ličnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA