Ledeni januar "promenio mišljenje": Gotovo je sa ledenim talasom, a evo da li će do kraja meseca biti padavina (FOTO)

Povremeno će padati i kiša koja će se lediti pri tlu, pa se vozačima savetuje oprez

  • 1

One koji ne vole jaku zimu, prognoza za ostatak meseca naročito će obradovati. Ledeni talas s početka godine neće se ponoviti, a temperature će se od danas pa sve do kraja meseca kretati oko nule.

Smenjivaće se kiša i sneg, zbog čega će dolaziti do stvaranja poledice na putevima, pa se vozačima tokom cele ove nedelje savetuje poseban oprez. Ali, da krenemo redom.

Ponedeljak pred nama biće pretežno oblačan, ali bez velikih padavina. Tek se na jugu i jugoistoku očekuje malo kiše, dok je u ostalim krajevima moguće provejavanje slabog snega. Temperatura će tokom dana ići od nula do pet stepeni.

Printskrin/RHMZ

I u utorak se nastavlja slično vreme, sa prosčenom dnevnom temperaturom oko nule. Već od srede kreću veće količine snežnih padavina u južnim i jugozapadnim krajevima i u planinskim predelima. Ipak, u većini krajeva neće doći do zadržavanja snežnog pokrivača, jer će temperature biti u plusu.

Maksimalna temperatura kretaće se od nula stepeni na severozapadu do čak 10 stepeni na jugoistoku Srbije. 

Krajem nedelje i za vikend takođe neće biti mnogo hladno. Temperatura će se tokom dana kretati od nula do tri stepena, pa će ledeni minus opet izostati. Ako je suditi po dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), očekuje nas i blaži februar, sa temperaturama iznad proseka.

(M. L./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA