Lažna vest iz Beograda postala viral godine u Africi: Kenijka dobila sedmicu na lotou, ali neće pomoći svojoj zemlji, već gladnoj deci u Crnoj Gori

Mediji u Keniji šalu su shvatili kao zbilju...

  • 2

Kenijka Puriti Slavulj, koja živi u Beogradu, svoju domovinu digla je na noge jednom šalom koja je zapalila društvene mreže. Napisala je da je dobila 6 miliona evra na izvlačenju lotoa, kao i njene srećne brojeve.

Šta se tačno dogodilo, objasnila je u svom audio blogu, koji je snimala sa još jednom devojkom.

- Napravili smo šalu koja je postala viral, zapravo, šalu koja je otišla predaleko. Otišle smo na sajt jednog jednostavnog foto editora, gde možete da napišete šta želite. Napravile smo novinski članak i napisale smo da je Puriti dobila preko 6 miliona evra na srpskom lotou. Postavili smo to svuda, na fejsbuk i sve je postalo ludo.

Pisala sam portalima iz Kenije i molila da skinu te vesti, jer to nije istina, ja nisam ništa dobila, to je samo šala. I upitala sam ih zašto objavljuju vesti, a da prethodno nisu proverili informacije - govorila je ona na svom blogu sa prijateljicom.

Kako je kazala, čak je i ime novina bilo izmiišljeno, "Serbia Post", što su, kaže, novinari iz Kenije mogli da provere na internetu.

A da je šala otišla zaista predaleko, mlada Kenijka osetila je na svojoj koži.

- Pisali su mi u inboks, tražili su mi novac, da im pomognem, slali su zahteve za prijateljstvo, čestitali su mi, kontaktirali preko bloga... - govorila je.

Šalu je plasirala i u Srbiji, ali kod nas, kaže, niko nije naseo.

Foto: narodnalutrijasrbije, Profimedia

A ovako je izgledala vest koja je Keniju digla na noge.

"Žena iz Kenije koja živi u Srbiji osvojila je 6.05 miliona evra na lutriji, ali neće donirati novac onima koji žive u njenoj domovini. Kako je rekla za 'Serbia Post", njeni srećni brojevi bili su: 1, 3, 7, 10, 19, 20 i 30, a kazala je da će novac donirati gladnoj deci u Crnoj Gori.

Kada su je upitali zašto neće pomoći onima u Keniji, Puriti je rekla da je njena domovina korumpirana i da bi novac mogao da završi u pogrešnim rukama. Njen instagram post izazvao je mnogo kritika, posebno od Kenijaca koji su podvukli d aje Kenija zemlja u kojoj je rođena i da dobročinstvo mora da počne u njoj", piše na sajtu kahawatungu.com.

Jedna stvar je, ipak, istinita. Kenija zaista jeste ogrezla u korupciji i isti portal je to opisao u drugom delu svog teksta o loto milionerki.

Puriti živi u Beogradu i objavljuje priče o njenim putovanjima putovanjima i iskustvima. Kako je navela na svom blogu, priča o Keniji i Srbiji i poredi afrički i evropski stil života.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    21. januar 2019 | 18:20

    Ubise je zivu!!! Eto cist primer zasto ljudi cute o dobitku! Inace bi ga mediji, rodbina, prijatelji, razapeli kao satorsko krilo!

  • Marija

    21. januar 2019 | 20:56

    Zato ja ne igram Loto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA