≫ 

Dragan je nasledio kuću od dede, ali je odlučio da je pokloni porodici sa četvoro dece: Plemenitost ovog čoveka nema cenu (FOTO)

Sanja i Božidar kažu da nemaju svi takvog drugara i da su zaista srećni što imaju Dragana u svom životu

  • 36

Dragan Marković iz Užica sinonim je za humanost i dobrotu. Kuću koju je nasledio od dede, ovaj divan čovek poklonio je svojim prijateljima, šestočlanoj porodici Jevtić iz Užica koju čine Božidar, Sanja i njihovo četvoro dece, starih od 14 meseci do osam godina.

Jevtići godinama žive od socijalne pomoći, dečjeg dodatka i povremenih poslova. Kako bi im olakšao život, njihov prijatelj Dragan Marković odlučio je da im pokloni kuću, da bar ne budu podstanari.

- Družim se sa Božidarom sedam, osam godina. Znam da ima dosta dece i sasvim slučajno sam mu rekao da mogu da mu poklonim kuću. Ujedno sam pokrenuo akciju da se kuća sredi - navodi humani Dragan.

Sanja i Božidar kažu da nemaju svi takvog drugara i da su zaista srećni što imaju Dragana u svom životu. Oni sa četvoro dece žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka u iznosu od 26.000 dinara i povremenih poslova koje dobije Božidar.

Humani Božidar/ Printskrin/Prva

Sada će im bar rešeno stambeno pitanje olakšati život.

- Selili smo se bar desetak puta za ovih devet godina i svaki put bi nam nešto od naših stvari ostalo u tim stanovima iz kojih smo izlazili, jer nismo imali čime da ih prenesemo. Sada nam je rešio jedno od najvećih životnih problema - iskren je Božidar.

- Nemaju svi takvog drugara, pa smo zaista srećni - dodaje njegova žena Sanja.

Na Badnji dan, na gradskom trgu u Užicu počela je i akcija prikupljanja sredstava za adaptaciju kuće, a procenjuje se da je potrebno oko milion dinara. Dosta poslova moguće je odraditi i volonterski i za prijave je otvorena Fejsbuk stranica Užice sa Jevtićima, preko koje se svi mogu prijaviti i pomoći ovoj šestočlanoj porodici.

VIDEO: Ostavili smo bebu da plače na keju! Beograđani su bili iznenađeni i humani

(Telegraf.rs/Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    22. januar 2019 | 09:48

    Svaka cast

  • Toka

    22. januar 2019 | 08:58

    Svaka ti cast!!!! Bog nek ti dobrom vrati

  • Cica S

    22. januar 2019 | 08:59

    Ova mi je vest ulepsala dan..Lepo je pomici drugome u nevolji..Ovakvi ljudi vracaju veru u humanost i lepotu duse..!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA