Najstariji beogradski student za 10 godina ide u penziju: Ali i dalje izlazi na crtu najstrožoj profesorki na Univerzitetu koja se totalno promenila

Ova studentkinja uveliko radi i uspešna je u svom poslu, pričaju njene kolege sa fakulteta. Sa druge strane, profesorka Pavlović je vrlo korektna i na nju, koliko god neverovatno zvučalo, više nema primedbi, kako kažu studenti

  • 16

Žena (54) koja je Geografski fakultet upisala davne 1984. godine verovatno je najstariji student na beogradskom Univerzitetu, a za nju se pročulo kada je nedavno izašla na ispit kod ozloglašene profesorke Mile Pavlović.

Nije tajna da zbog ispita kod profesorke Pavlović čitave generacije nisu mogle da završe fakultet, ali niko nije očekivao da će među polagačima biti i neko ko već za 10 godina može u penziju. 

- Divno je što žena nije odustala. Ona već radi, uspešna je, ali i pored toga želi svoju diplomu. Ona je motivacija svima nama - pričaju nam Milini studenti.

Polaganje kod profesorke Pavlović promenjeno je iz korena. Ispit sada nadzire oko 10 članova komisije, među kojima su i predstavnici Rektorata i predstavnici fakulteta, pa čak i sam dekan.

Ispit kod Mile više nije bauk, pričaju studenti, Foto: gef.bg.ac.rs

Polaže se isključivo pismeno, a profesorka Pavlović je, pričaju studenti, vrlo korektna i na nju, koliko god neverovatno zvučalo, više nema primedbi.

- Znanje se sada pokazuje samo na papiru. Profesorka je zaista fer. Mislim da će ovo biti šansa za sve nas koji godinama nismo mogli da položimo ispit. Trema je i dalje velika, ali više zbog stresa koji vučemo iz prethodnog perioda. Ali, ispit kod profesorke Pavlović više zaista nije bauk - kaže ova studentkinja.

Sada uglavnom, dodaje ona, padaju oni koji vrate pitanje i ne pokušaju. Oni koji su sigurni u svoje znanje više nemaju čega da se plaše.

Dekan: Pratićemo polaganje i u narednim rokovima

Foto: Profimedia

Dekan Geografskog fakulteta prof. dr Dejan Flipović navodi za naš portal da većina od prijavljenih studenata uopšte ni ne izađe na ispit.

- Sada je u januaru bilo 50 prijava, a na ispitu se pojavilo njih 18. Od toga je u prvih pola sata odustalo još šestoro, sedmoro. Ispit je protekao regularno, nije bilo primedbi, a pratićemo polaganje i u narednim rokovima - poručuje Filipović.

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barbara

    22. januar 2019 | 21:48

    I na drugim fakultetima ih ima... čuveni vic sa Mašinskog fakulteta: Pisao sin ocu: “Tata ja odustajem od mašinstva, ne mogu više”, nakon nekoliko dana stiže odgovor od oca: “Ti kako ‘oćeš, ja i đed’ ne odustajemo”!

  • Јасмина

    22. januar 2019 | 22:24

    Једини коментар може бити-није она строг професор него лош...

  • Ka10

    22. januar 2019 | 20:53

    Sve mogu da shvatim ,da je stroga,da trazi znanje,Ali da citave generacije zbog nje odustanu od studiranja,to ne mogu da shvatim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA