≫ 

Udovica sa troje dece primila je bolesnu Nevenku koju je ostavila ćerka, a sada je svemu došao kraj: Najteži zagrljaj i suze dve žene (FOTO) (VIDEO)

Naša vrata su joj uvek otvorena i ona to zna. U pola dana, u pola noći, moju adresu ima. Volela bih da živi sa nama - iskreno nam je, sa pola glasa rekla žena koja ju je udomila

  • 63

Životna priča Nevenke Harkaji (71) koju je ćerka ostavila na ulici, a Marica Lazić iz Mirijeva je primila u svoj dom, dobila je novi epilog. Ako ste pomislili da se ćerka Verica javila, nije.

Naime, Centar za socijalni rad iz Vršca, nakon pisanja "Telegrafa" došao je po ženu koja je preko noći ostala bez ičega.

Jedan od predstavnika centra ušao je u Maričin stan u kom su bile spakovane dve torbe, Nevenka obučena u toplu odeću, ali sa suzama u očima čekala je njihov dolazak. Bilo je teško otići.

Teško je bilo rastati se; Foto: Telegraf

Kako Lazićeva kaže, navikle su se jedna na drugu, a baka nije mogla sinoć da zaspi od uzbuđenja, treme, neizvesnosti, ali i tuge - odlazi od žene koja joj je praktično spasila život.

- Teško mi je jako. I deci i meni. Nedostajaće nam. Dala sam joj mobilni, uplatila kredit i rekla da mi se javi čim stigne. Brinem se, ne bih volela da opet završi na ulici. Postala nam je svima draga - rekla je za "Telegraf" Marica.

Centar za socijalni rad iz Vršca za dalji scenario Nevenkinog statusa ima dva rešenja: dok se ne završi izrada dokumenata koja su zbog krađe njene ćerke nevažeća, ona će biti u prihvatilištu ovog grada. A kada svi papiri budu sređeni, biće joj ponuđen boravak u gerontološkom centru ili mogućnost odlaska u hraniteljsku porodicu.

Nevenka i njen spasilac; Foto: Telegraf

U tretman koji ova ustanova može pružiti Nevenki ulazi hrana, odeća, smeštaj. Svoju penziju, bez koje je trentuno, dobiće kada dokumenta ponovo dobije.

Predstavnici su dodali i da će oni podići tužbu protiv ćerke Verice, zbog izbegavanja obaveze izdržavanja. Pogledajte razgovor Marice i socijalnog radnika.

Nevenka ipak ima samo jednu želju "da redovno pije lekove i odlazi na kontrole lekaru, da ima šta da obuče, ne bude na hladnom i ima šta da jede".

Mnogi humani ljudi doneli su baki dovoljno garderobe i obuće, a ona se duboko zahvalila i našalila.

- Juuu, vi me opremiste kao da iz Nemačke idem u Vršac - rekla je Harkaji.

Torbe su bile spakovane; Foto: Telegraf

Ipak, tugu i suze nismu mogli da sakriju. Torbe su spakovane u gepek, a onda je trebalo da usledi najteži zagrljaj. Teži od onog kada je Nevenka ostavljena na ulici.

Najteži zagrljaj; Foto: Telegraf

Marica nam je kroz suze ispričala da joj je "naredila" da se javi čim stignu, a da previše poverenja nije imala ni u socijalne radnike (potpuno opravdano) najbolje pokazuje to što ih je mnogo puta pitala šta će biti sa Nevenkom.

- Ponavljam se opet, ali teško mi je. Mesec dana smo delile od hleba do odeće. Rekla sam joj da sačeka dokumenta tamo, da ode lekarima i te neke tehničke stvari da odradi, a onda ako poželi, zna gde može. Naša vrata su joj uvek otvorena i ona to zna. U pola dana, u pola noći, moju adresu ima. Volela bih da živi sa nama - iskreno nam je, sa pola glasa rekla ova divna žena.

Nisu mogle da obuzdaju suze; Foto: Telegraf

Nevenka je otišla za Vršac; Foto: Telegraf

POMOGLA JE BAKI, ALI JE I SAMA IMALA PROBLEME...

Marica Lazić daleko je više od građanke koja je pomogla nepoznatoj ženi. Ne, nije to mala stvar, ali kada čujete život ove žene, postaće vam jasno zašto je ona dupli heroj.

Naime, ona ima troje dece, zbog svojih zdravstvenih problema rano je penzionisana. Ipak, životnim problemima tu nije bio kraj. Njen suprug je nastradao pre nekoliko godina, a ona je ostala da bude i otac i majka maloj deci, sa minimalnim primanjima.

Snalazi se kako ume i zna, ima privatan biznis. Proizvodi ukrase od papira, a sve to prodaje upravo on - Nemanja, dečak koji je i pronašao Nevenku.

Foto: Telegraf

Teška životna situacija i sva nedaća nisu je sprečila da zaboravi da bude ono što bi svako od nas trebalo - čovek.

Nevenka je dok pišem ovo verovatno stigla u prihvatilište, a mi ćemo je uskoro nazvati da je pitamo kako joj se sviđa novi dom.

VIDEO: Ispovest bake Nevenke koju je ćerka izbacila na ulicu 

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    22. januar 2019 | 15:33

    Bas sam se isplakala nad ovim tuznim sudbinama, ai humanim gestom ove divne zene. Zao mi svih, i bake, koja pod stare dane nemasboj dom, ova divna zena sama se bori za zivot i decu, pa ovaj divan decak prodaje mamin proizvod, kese, i pritom pronasao i spasio jedan zivot..Ehh, neka se dobro dobrim vrati..Neka sreca ih sve pogleda..!!

  • Nn

    22. januar 2019 | 23:03

    Ova zena ima bogatstvo koje se nekupuje novcem. Ljubav, osecanje i dusu. Ziva bila i srecna sa svojom decom.

  • neko

    22. januar 2019 | 20:08

    Svaka čast ženi da je pored svoje teške situacije kao samohrana majka primila. A tu ćerku da bude sramota da je tako postupila sa rodjenom majkom koja ju je rodila i odbranila. Ne smem da pomislim koliko još ima takvih slučajeva!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA