≫ 

Vlasnik je prvo gledao, a onda ostavio besne pse koji su ih kidali: Izabela i njen prijatelj preživeli horor u subotičkoj šumi (FOTO)

Uzeo je trećeg, najmanjeg psa, koji ništa nije ni radio. Razjarena dva ostavio da izujedaju i ljude i životinje

  • 6

Subotičaniki Izabeli V. (32) danas dve rane još uvek krvare, a njen prijatelj u čijem je bila društvu i staford Lara oporavljaju se od ujeda nakon potresne nedelje 13. januara kada su ih napala tri vlasnička psa na početku Kelebijske šume.

Prepričava nam kako se opuštajuća šetnja sa njenim ljubimcem pretvorila u horor:

- Poslepodne krenuli smo u šetnju, u društvu prijatelja, već je padao mrak. Bili smo na 10 metara od automobila. Čuli smo lavež i pojavili su se psi. Psi su odnapred dolazili. Da li ih je vlasnik već pustio na drugu životinju, moguće je. Već su bili uzrujani, režali su i lajali. Počela sam da vrištim. Vikala sam: "Uradi nešto". Vlasnik sa spuštenim prozorom u džipu sa četiri reflektorima rekao mi je da ne bi oni ništa.

- Odjednom su počeli da nas grizu. Vlasnik je uzeo najmanjeg koji nije ni napadao, stavio ga u automobil, i ostavio druga dva psa. Borili smo se i dalje kada je otišao. Ja sam grlila Laru, a dva psa su kružila oko nas. U jednom momentu uhvatili su je za zadnju levu nogu i čupali odelce u kom je bila. Vukli su je na leđima. Kada su ga rastrgli ona se otrgla i hrabro krenula na najvećeg.

Foto: Privatna arhiva

Iskoristili su taj trenutak i granama koje su dohvatili oterali pse.

Iako su krvoločni psi otišli, Subotičani su čučnuli među drveće, kako bi se uverili da su bezbedni i tek onda, sa granjem u rukama, krenuli su ka svojim kolima. Prvo su Laru odveli kod veterinara, a zatim su potražili pomoć lekara u Hitnoj pomoći.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

- Toliko smo sreće imali, na kraju. Mogli su da me ugrizu i za lice i vrat, jer sam padala sa Larom u rukama dole nekoliko puta.

KARAKTERISTIČNI DŽIP

Prepostavlja da se radi o kangalima, turskim ovčarima, koje Turci koriste protiv vukova i za borbe. Psi koji su je napali bili su potpuno bez ušiju, kupirani, i sumnja na to da ih je vlasnik vežbao na lutalicama u šumi za borbe pasa.

- Pokušavaju svi da prebace odgovornost na pse, ali ja nisam želela da bude naglasak na psima, nego na to kako je vlasnik odreagovao. Psi su bili bez nadzora, već uznemireni, kao da su već jurili nešto. Sa lutalicama nikada nisam imala problem - naglašava Izabela.

Ne samo neodgovornog već i opasnog vlasnika pasa veruje da mogu da pronađu iz njenog opisa događaja.

- Muškarac je imao oko 40 godina, niži je. Na mađarskom je pričao sa psima, koji kako se ispostavilo nisu čipovani. Nema mnogo njih koji pričaju i mađarski i srpski sa tim džipoma u Subotici sa četiri reflektora. Rekli su mi da ako ga pronađu, obavestiće me, ali neće moći da kažu ko je.

Foto: Privatna arhiva

O tome da se najviše radi ko je kakav ne vlasnik nego i čovek, njen prijatelj opisao je u poruci koju joj je sutradan poslao:

- Borila si se tamo kao lav za život, dok je on gledao i kads e uplašio svojih pasa pobegao. Držiš stvorenje koje jako voliš i štitiš ga telom dok te psi ujedaju... I naposletku kada su je iščupali iz tvog zagrljaja taj krik nikada neću zaboraviti. U njemu se čuo potpuni očaj onoga samog kraja kada je sve gotovo i poslednja nada, sam očaj. To nikada neću zaboraviti.

Foto: Privatna arhiva

Izabela se oporavlja od ujeda sa još dve rane koje krvare. Zbog tahikardije, njenoj Lari pružena je pomoć uz lokalnu ansteziju. Njen četvorogodišnji staford skupio se sada u preplašeno štene.

- Oporaviće se rane, veći nam je problem psihički koliko smo se uznemirili i moja kuca i ja Pre sam je šetala u toku noći, opuštali smo se, pođem i bez mobilnog telefona, a sada se plašim. I Lara se plaši, reaguje na sve, moraću da je vodim negde ponovo da rade na njenoj socijalizaciji - kaže ona.

VIDEO: Majmun ugrizao preko 30 ljudi i gurao ih sa krovova

(Milena Rodić - m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    22. januar 2019 | 14:58

    Nosi utoku,pa kad potrci neka i leti!!!

  • doberman

    22. januar 2019 | 14:27

    ove ogrebotine može mačka da napravi, kangali teško, oni ne grebu.

  • Миљојко

    23. januar 2019 | 13:55

    Држава да крене да школује псеће психологе под хитно, да се помогне овим јадним псима који су били принуђени да изуједају жену!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA