≫ 

Hitno upozorenje iz RHMZ-a: Očekuje se sneg i ledena kiša, u ovim gradovima biće najhladnije (FOTO)

U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća i kiša koja će se lediti na tlu

  • 0

Republički hidrometeorološki zavod objavio je hitno upozorenje na snežne padavine i ledenu kišu u većem delu Srbije.

Do kraja dana u Srbiji, na severu, zapadu i istoku sneg uz stvaranje snežnog pokrivača. U centralnim krajevima mestimično sa mešovitim padavinama i susnežicom, a na jugu sa snegom i kišom, vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno jak.

U upozorenju se navodi da se više padavina očekuje u petak popodne, tokom noći ka suboti i u subotu od 10 do 20 cm, naročito u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje.

Foto: Printskrin www.hidmet.gov.rs

Pogledajte kakve temperature se očekuju u gradovima širom zemlje:

 

 

U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća i kiša koja će se lediti na tlu, stoji u upozorenju.

OGLASILO SE I JP "PUTEVI SRBIJE"

U Srbiji su svi putevi prohodni izjavio je v.d. direktor Zoran Drobnjak JP Putevi Srbije. Drobnjak je rekao da su prohodni putevi prvog i drugog reda i da sneg koji danas pada u našoj zemlji nije iznenadio putare.

Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Mogućnost pojave magle postoji na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Drobnjak naglasio je da se posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja: mostu "Gazela", prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju "Mečka", Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće - Kopaonik.

Drobnjak ističe da JP "Putevi Srbije" posebno pomaže lokalnoj samoupravi, poslednjih dana u čišćenju snega u Ivanjici, Lučanima, Guči, Dragačevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu.

JP "Putevi Srbije" apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu, saopšteno iz tog javnog preduzeća.

Faktor smrzavanja u Srbiji Printskrin: ventusky.com

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA