Višedecenijski uspeh: Pogledajte kako je jedna domaća kompanija obeležila 35 godina rada

Kažu da je lako postići uspeh, teško ga je održati

  • 3

Uspeh u Srbiji je moguć. To potvrđuju brojne kompanije koje posluju i koje beleže dobre rezultate. Jedna od njih svoje poslovanje započela je pre 35 godina, a od samo tri zaposlena, danas broji 7000. U skladu sa svojom vizijom i strateškom opredeljenošću, ova kompanija nastavlja ulaganja u tri ključne oblasti svog poslovanja – agrar, bankarstvo i turizam i u narednom periodu uložiće  500 miliona evra u region.

Foto: Promo

Ovih dana jedna od najuspešnijih domaćih kompanija, MK Group, proslavila je 35 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, a za skoro četiri decenije poslovanja, rezultati govore za sebe:

UKUPNE INVESTICIJE: 1 MILIJARDA EVRA

BROJ ZAPOSLENIH: 7 000

BROJ LOKALNIH ZAJEDNICA U KOJIMA POSLUJE: 74

NA IME SVIH POREZA I DOPRINOSA MK GROUP U BUDŽET REPUBLIKE SRBIJE NA GODIŠNJEM NIVOU UPLAĆUJE 109 MILIONA EVRA

UKUPAN BROJ KOMPANIJA ČLANICA: 75

500 CSR AKCIJA U PRETHODNIH 6 GODINA, 3,5 MILIONA EVRA DONACIJA

Foto: Promo

- Kada smo osnivali MK Group imali smo troje zaposlenih, a sada taj broj iznosi 7.000 ljudi. Svi oni zaslužni su za uspeh koji smo postigli, za sve prilike i šanse koje su pretvorene u uspešne rezultate - istakao je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group i dodao je da je jedan od najvećih uspeha u minulom radu činjenica da je tokom svih 35 godina kompanija ostala pouzdan partner.

- Naša kompanija je tokom 35 godina poslovanja ostala pouzdan oslonac za svoje zaposlene, saradnike, partnere ali iznad svega za 74 lokalne zajednice u kojima radi. Upravo zahvaljujući ovakvom pristupu jedna domaća kompanija postala je regionalni lider u agraru, bankarstvu i turuzmu, na šta, složićete se, svi možemo da budemo ponisni - zaključio je Kostić.

Foto: Promo

Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group, osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj i na planove za tekuću godinu:

- U godini za nama, otvorili smo hotel Sheraton u Novom Sadu, sproveli smo stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, povećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a ove godine u planu su i nove investicije u tri ključne oblasti našeg poslovanja. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze postanemo lider jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja - bankarstvo, agrar i turizam kroz kreiranje i postavljanje najsavremenijih modela poslovanja. Od osnivanja do danas smo investirali milijardu evra u poslovanje, a koliko su naši planovi za budućnost ambiciozni pokazuje naša namera da u narednih 5 godina investiramo dodatnih pola milijarde evra u agrar, bankarstvo i turizam u Srbiji i regionu.

Foto: Promo

Proslava obeležavanja ovog znajačnog jubijela održana je u hotelu Sheraton u Novom Sadu a među zvanicama su bili predstavnici ekonomske elite u Srbiji.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ovom prilikom izjavio je da MK Group obezbeđuje plate za 7.000 zaposlenih, a indirektno zapošljava 200.000 ljudi kao i da je sa  investicijama van Srbije, ujedno i najbolji ambasador naše zemlje u regionu.

Foto: Promo

Tokom događaja, predstavljen je i nov vizuelni identitet MK Group i vrednosti kompanije, a prisutnima su predstavljene i sve divizije koje posluju unutar MK Group sistema.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    22. januar 2019 | 14:40

    Retko sposoban biznismen ovaj Kole

  • Milica

    22. januar 2019 | 14:39

    Bravo, ogroman uspeh. Da nam je više ovakvih kompanija imali bi daleko veći BDP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA