Sara iz Čačka doživela šok na suđenju: Saopštili joj da joj je bivši suprug preminuo, ali ona nije htela da poveruje i pozvala ga je telefonom

Niko nije očekivao da će se "preminuli" muškarac javiti na telefon

  • 6

Sara Teofilović pre mesec dana doživela je šok na suđenju u Osnovnom sudu u Čačku kada su joj rekli da joj je bivši suprug, sa kojim se razvela 29. novembra prošle godine preminuo.

- Bila sam šokirana. Istog trenutka kada se ročište završilo pozvala sam ga da proverim da li je moguće da nisam obaveštena, ili da se nešto tako strašno desilo u međuvremenu. On mi se javio na telefon i kada sam ga pitala da li je dobro, rekao je šta to mene briga i prekinuo mi je vezu. Znači da je živ - kazala je agenciji RINA Sara.

Sara i njen tadašnji suprug M.T. potpisali su ugovor o doživotnom izdržavanju sa njegovim stricem Vidojem Teofilovićem, koji je preminuo pre dve godine nakon čega su njegove ćerke pokrenule spor radi poništaja tog ugovora.

Advokat tužilaca, Stojan Vojinović, potvrdio je priču tužene Sare Teofilović rekavši da je sudija pročitala na poslednjem ročištu da je tuženi, koji je zaključio ugovor o doživotnom izdržavanju, preminuo.

- Ja kao punomoćnik tužioca to ne znam. Drugotužena, odnosno njegova supruga, ustaje i kaže da to nije tačno, dodala je da se sa njim neposredno pre toga razvela u Ivanjici i da je on živ. Predložili smo da tuženi u ovom sporu ponovo primi poziv, naveli smo ime oca i matični broj, i da mu policija lično uruči poziv za sledeće ročište - rekao je Vojinović za agenciju RINA.

On pretpostavlja da se radi o grešci, i da je policija permutovala, jer je umro primalac izdržavanja, a ne tuženi.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Policijska uprava u Čačku saopštenjem u kojem se kaže:

- Obaveštavamo Vas da je policijski službenik PU u Čačku postupajući po zamolnici Osnovnog suda u Čačku od 11. septembra 2018. godine u kojoj je navedena adresa M.T. bez ikakvih drugih ličnih podataka počev od JMBG-a, otišao na navedenu adresu u mestu Ljubić, opština Čačak. Pošto je policajac utvrdio da kućni broj koji je naveden u zamolnici ne postoji, obavio je razgovor sa poštarom koji raznosi poštu u ovom reonu i došao je do saznanja da u naselju postoji samo jedna osoba pod tim imenom i prezimenom koja, kako je rekao poštar, nije živa - navodi se u saopštenju.

- Proverom kroz policijske evidencije, službenik je pronašao jedinu osobu sa imenom i prezimenom M.T. u mestu Ljubić, međutim na drugoj adresi, koja je preminula. U obaveštenju koje je dostavio sudu 10. oktobra službenik je naveo da je M.T. preminuo i pritom precizirao matični broj i adresu prebivališta ove osobe - dodaje se.

- Osnovni sud u Čačku obavestio je Policijsku upravu tek 27. decembra prošle godine da osoba za koju je policija dostavila izveštaj nije stranka u ovom postupku. Ističemo da osoba koju je zapravo sud pozivao, u oktobru nije imala prijavljeno prebivalište niti u Ljubiću niti na teritoriji opštine Čačak, ali su zbog ovog događaja protiv policijskog službenika svakako preduzete odgovarajuće zakonske mere - zaključak je saopštenja.

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • godzilla sa morave

    23. januar 2019 | 09:38

    policajac pita postara za neku osobu,alo bre,da li se Zna u ovoj zemlji ko cemu sluzi

  • Јасмина

    23. januar 2019 | 09:51

    Свашта ..

  • Љиљана

    23. januar 2019 | 10:18

    Ма све раде траљаво. Уби боже шта се ради у држави Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA