Rekordan broj poginulih radnika ove decenije: Prošle godine na poslu život izgubilo 53 ljudi, među stradalima najviše građevinaca

Od 53 poginulih 15 je bilo u građevinarstvu

  • 1

U 2018. godini u Srbiji 53 radnika poginulo zbog povrede na radu, a u prethodnih godinu dana pravnim licima i preduzetnicima oduzeto šest licenci za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu, izjavila je danas vršilac dužnosti direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula.

Od 53 poginulih 15 je bilo u građevinarstvu, a 13 u prerađivačkoj industriji, rekla je Furtula novinarima posle sastanka sa pravnim licima i preduzetnicima koji imaju licencu za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu.

Ona je rekla da se od ukupnog broja poginulih na radnom mestu 58 odsto desilo u građevinarstvu i prerađivačkoj industriji.

Ostali poginuli radnici radili su u saobraćaju, metalskoj industriji, u sektoru skladištenja.

Ona je rekla da od 2006. godine, kada je poginulo 54 radnika, nije stradalo ovoliko radnika na radnom mestu.

Furtula je rekla da je nadzorom utvrđeno da je "svega 30 odsto pravnih lica i preduzetnika svoj posao obavljalo u skladu sa zakonom" i da su za one koji nisu radili u skladu sa zakonom naložene mere za otklanjanje nedostataka.

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    24. januar 2019 | 06:56

    Ova obespravljena država je napravljena za takozvane "gazde"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA