≫ 

Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Miroljuba Petrovića zbog nadrilekarstva

Lažni lekar daje pacijentima tinkture koje sam pravi i naplaćuje boravak po ceni od 120 evra po danu

  • 66

Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je predistražni postupak protiv Miroljuba Petrovića, nadrilekara i lažnog profesora, kako bi se ustanovilo da li se bavio nadrilekarstvom, saznaje "Blic".

Naime, pomenuto tužilaštvo odgovorilo je na pitanja koja im je "Blic" juče uputio, a povodom niza slučajeva u kojima je Petrović podstrekavao teško bolesne pacijente da kupuju njegove "lekovite" proizvode, prate njegove kure lečenja i zanemare medicinu, odnosno da ne idu kod zvaničnih lekara i na operacije.

Dva pacijenta izložena takvom Petrovićevom "lečenju" preminula su.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu u svom odgovoru navodi da su, nakon što ih je "Blic" upoznao da lažni lekar u selu Petrovac ima centar za ozdravljenje i bavi se lečenjem tako što daje pacijentima tinkture (biljne proizvode) koje sam pravi i naplaćuje boravak po ceni od 120 evra po danu, leskovačkoj policiji poslali zahtev za prikupljanjem informacija.

- Te radnje obavljamo radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da Miroljub Petrović krivično delo - teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259. stav 2 u vezi člana 254 krivičnog zakonika - navodi se u odgovoru tužilaštva.

Protiv Petrovića je pokrnuta istraga, Printskrin: Facebook/IDEŠ POD MAČ BATO

Nakon dostavljenih odgovora po ovom zahtevu, piše u odgovoru "Blicu" koji potpisuje Više tužiteljka Ljiljana Zlatanović Janković - tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju.

Iako se u odgovoru tužilaštva ne navodi da li će i kada i sam Petrović biti saslušan, uobičajeni tok predistražnog postupka to predviđa, pa se to očekuje i u ovom slučaju.

Podsećamo, kako je "Blic" pisao, Miroljub Petrović, poznat po svojim šarlatanskim stavovima, ubeđuje ljude obolele od tumora da ne idu kod lekara već u njegov centar, gde im debelo naplaćuje "lečenje".

Petrović i sestra preminulog dečka, Foto: Printskrin Prva TV

To je, najpre, tvrdila Biljana Jovanović (32), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara nakon što su slepo verovali u reči Miroljuba Petrovića. Biljana kaže da im je Petrović rekao da ni slučajno ne idu lekaru kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

Biljana kaže da je dijagnoza tumora njenog brata potresla porodicu i da su spas pokušali da potraže kod Petrovića pošto su gledali njegove snimke o ishrani i lečenju neizlečivih bolesti.

- Godinama smo slušali njegova predavanja ne znajući da će jednog dana da mi zatreba. Kontaktirala sam sa njim preko mejla i odgovorio mi je istog dana. Pisao mi je da se ne plašimo, da se to brzo i lako rešava, pritom nas ubeđujući da ne idemo kod lekara - kaže Biljana.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kv

    25. januar 2019 | 15:02

    Strašno je što je dečko preminuo, Bože oprosti ali po meni su krive obe strane. Ovaj lik što lupeta gluposti a i njegovi pacijenti što mu veruju i ne obraćaju se lekarima.

  • Jasam

    25. januar 2019 | 14:02

    Podrska gospodinu Miroljubu!

  • Slobodoumnik

    25. januar 2019 | 15:16

    Ako se pravicnim sudjenjem (cega u Srbiji bojim se slabo ima) utvrdi da je kriv, onda nek bude osudjen. E, ajd sad da vidimo sta cemo sa doktorima zvanicne medicine, ciji su pacijenti umrli? Nesto slabo vidim da se o tome prica. Nesto ne vidim neku hajku protiv njih. Hoce li i oni na robiju? Ne verujem, a umiru svakog dana. Kako to sad? Pa u cemu je to onda razlika? Aaaaa, ovi sto imaju diplomu, njima mogu da umiru pacijenti. To je onda druga stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA