≫ 

Dva maloletnika demolirala kafić u Vranju pa ih brutalno prebio žandarm sa prijateljem: Tukli ih letvom, udarali rukama i šutirali (VIDEO)

Tuči u školskom dvorištu prethodilo je, naime, demoliranje kafića "Gajba"

  • 83

Snimak brutalnog prebijanja, za koji se tvrdilo da se na njemu vidi kako dvojica pripadnika Žandarmerije prebijaju dvojicu mladića u Vranju, uzdrmao je danas Srbiju.

Do premlaćivanja je zaista došlo u Vranju i jedan od batinaša jeste pripadnika Žandarmerije, kako je potvrđeno. Snimak je nastao 13. januara u dvorištu vranjske Gimanzije "Bora Stanković". Na njemu se vidi kako pripadnik Žandarmerije Davor Aleksić i njegov prijatelj Miloš Stojmenović prebijaju maloletnike S. D. i V. V.

Tuči u školskom dvorištu prethodilo je, naime, demoliranje kafića "Gajba", čiji su vlasnici Aleksić i Stojmenović. Kako je utvrđeno u istrazi, S. D. i V. V. su tog jutra lomili i bacali inventar, pretili nožem prisutnima. Radnici su pozvali gazde u pomoć, a dvojica maloletnika su pobegli u gimnazijsko dvorište.

Tu su ih sačekali vlasnici lokala i premlatili, što je zabeleženo na video snimku koji je danas obišao Srbiju.

Kako su ranije objavili vranjski mediji, nakon tuče na igralištu školskog dvorišta Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, u saradnji sa policijom, došlo je do snimaka sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi.

- Policija je nakon uvida u video zapis sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi, ustanovila da su Davor Aleksić iz Vranja, inače pripadnik Žandarmerije i Miša Stojmenović iz Vranja, fizički napali oštećene, maloletnog V. V. i S. D, na taj način što su rukama i nogama udarali oštećene, a osim toga Stojmenović i drvenom letvom udario oštećenog S. D. i naneli im lake telesne povrede - saopštilo je Tužilaštvo.

Prema dokumentu, Tužilaštvo je naložilo zadržavanje osumnjičenih zbog krivičnog dela laka telesna povreda iz čl. 122. st. 2. u vezi st. 1. u vezi čl. 33. KZ.

- Policija je oko 23.30 časova obavestila dežurnog zamenika da je Miša Stojmenović u bekstvu, a Davor Aleksić na odeljenju psihijatrije sa dijagnozom stresna situacija i da će biti zadržan 24 časa na posmatranje. Naloženo je sačinjavanje tehničke dokumentacije, i pribavljanje medicinske dokumentacije od oštećenih - kaže se u saopštenju.

Nakon saslušanja osumnjičenih, stavljen je predlog Osnovnom sudu u Vranju za određivanje pritvora zbog opasnosti uticaja na svedoke, koji je sudija za prethodni postupak odbio.

Protiv rešenja suda, tužilac je izjavio žalbu koja je odbijena 18. januara od strane veća Osnovnog suda u Vranju.

U toku je postupak dokaznih radnji-ispitivanje svedoka.

- Nakon operativnog rada policije u vezi događaja u kafiću "Gajba" i prikupljanja dokaza, tužilac je naložio podnošenje krivične prijave protiv S. D. iz Vranja zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje dok je u vezi preduzetih radnji od strane maloletnog V. V. obavljena konsultacija sa Višim javnim tužilaštvom - kaže se na kraju saopštenja koje je potpisao portparol Osnovnog javnog Tužilaštva u Vranju Bratislav Davidović.

VIDEO: Lopova je pustila da razgleda stan, a onda je usledio brutalan udarac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevcanin

    27. januar 2019 | 23:59

    Pa nek ponovo demoliraju i biju po kafiću i glume kabadahije. Da sad niau dobili batine opet bi to radili, za meke je batina jedina vaspitna metoda. Gde su roditelji tim maloletnicima, ko ih vaspitava i ko ih je naučio da budu nasilni.

  • Slavko

    27. januar 2019 | 23:58

    Tesko je suditi, a neznati pravu stranu price. Ali ako gledamo bukvalno sa snimaka, i ako su iz cista mira usli i onako demolirali objekat radi nekog dokazivanja, ma ljudi malo su batina i dobili! Samo sto je zakon takav da maloletnike štiti kao bele medvede, taman da su zapalili objekat!

  • Ljubiša

    27. januar 2019 | 23:57

    Šta su tražili MALO SU DOBILI.Pa šta ako su maloletnici,mogu da maltretiraju ljude???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA