≫ 

Možda smo i bili, ne nismo bili: Novo "rešetanje" Rade u Beogradskoj hronici (VIDEO)

Osnivač firme ne bi smeo samo da promeni ime firme da nastavi da radi, kažu u inspekciji. Ipak, jedno pitanje je baš zbunilo gošću

  • 1

Čak 13 turističkih agencija zatvoreno je tokom prošle godine zbog mahinacija i prvara putnika. Vera Božič Trefalt iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija govorila je u emisiji Beogradska hronika na ovu temu, a društvene mreže gore zbog jednog dela ovog razgovora.

Tokom emisije pričalo se o tome da su dve najveće agencije koje su izgubile licencu ponovo počele da rade, ali pod drugim imenom. 

- To je teoretski moguće, a Turistička inspekcija to ne sme dozvoliti. Prelazak iz jednog pravnog lica u drugo moguće je u svim drugim delatnostima, ne samo ovde. Na nama je da vidimo da li je to tačno. Osnivač firme ne bi smeo samo da promeni ime firme da nastavi da radi. On može angažovati neke ljude, ali on ne sme biti pravno lice - kaže Božić Trefalt.

Rada Đurić je postavljala pitanja u cilju da sazna kako je moguće da se to dešava, pa je pitala i kako je moguće da tolike godine unazad imamo slične situacije i toliko prevarenih ljudi, a da država nema način da svemu tome stane na put.

Foto: Printskrin Youtube/Beogradska hronika Jutarnji program

Vera Božić Trefalt je voditeljku uveravala da je na prvom mestu zaštita putnika.

Rada je nastavila sa "rešetanjem", jer konrketan odgovor na pitanje kako je to sve moguće i zašto tome ne postoji način da se stane na put, pa je došlo i do ove konverzacije, koja je nasmejala veliki broj gledalaca:

Božić Trefalt: Kada bi sektor turističke inspekcije imao saznanja da se to dešava, morali bismo da odemo da proverimo.

Voditeljka: Da li ste imali to saznanje, da li vam je neko javio?

Božić Trefalt: Ne.

Voditeljka: Inspekcija može da proverava i tajno. Hoćete li otići?

Božić Trefalt: Naravno da hoćemo, možda smo i bili.

Voditeljka: Pa jeste li bili?

Božić Trefalt: Ne. Nismo imali prijavu.

Ovo gostovanje možete pogledati na snimku od 8:31.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. januar 2019 | 13:47

    Postoje jos mnoge teme koje su mnogo vazne za ovaj narod ,da se dovedu gosti i da se resetaju pitanjima ali imam utisak da se nekad to radi selektivno ili od interesa necijeg, a svi pricate da je to javni sersvis koji je dostupan samo pojedincima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA