≫ 

Beograđanka Ana (35) nije imala seks 7 godina: Gadi mi se i masturbacija, od same pomisli na to i na odnos sa muškarcem mi se povraća!

Malo po malo, libido mi je svi više opadao, priča ova Beograđanka

  • 43

Beograđanka (35) Ana nije imala seks 7 godina! Znamo da vam zvuči nemoguće, ali se uopšte ne šalimo. Zaista nije imala seksualni odnos sedam dugih godina, i znate šta je još neverovatnije? Ona seks i ne želi!

- Raskinula sam sa dečkom pre sedam godina. Seks nije bio loš, ali je on apsolutno neambiciozan, zapravo je to i bio uzrok raskida. Tako je počela moja sedmogodišnja apstinencija.

Prvih nekoliko meseci nisam razmišljala ni o muškarcima, niti o seksu. Kasnije je počeo odnos da mi nedostaje, ali nisam nikada bila raspoložena za kombinacije, a uplovljavanje u vezu nije bilo ni na vidiku, tako da su i moje seksualne potrebe ostale nezadovoljene.

Kada se veza raspala, raspao se i njen seksualni život, Foto: Profimedia

Malo po malo, libido mi je svi više opadao, tako da sam prestala da osećam potrebu za seksom. Prijatelji su bili u fazonu da mi traže dečka na sve strane, ali nisam bila raspoložena za njihove "dobre prilike". Neki od njih su zaista to i bili, ali sam ja totalno izgubila interesovanje, čak i za vezu. To me drži i i dalje.

Ne želim ni dečka, a seks je počeo da mi se gadi! Ne masturbiram, i to mi je gadno! Znam da imam problem, ali mi se ne preduzima bilo šta jer bi to značilo da će onda i seks biti bliži, a od same pomisli na to mi se povraća!

Njeno ponašanje zapravo uopšte ne čudi! Naime, što se seks ređe upražnjava, i želja za njim postaje sve manja, objašnjava seksolog Ljiljana Klisić.

- Dugački periodi apsitnencije presecaju tu nit i ljudi jednostavno gube libido, ne osećajući više uopšte potrebu da upražnjavaju seks. Kod muškaraca je to još radikalnije jer može da dovede do impotencije, pa tako oni koji dugo nisu imali seks na kraju i ne mogu da ga imaju - upozorava Klisić.

Ljiljana Klisić: Vežbom se i libido može popraviti, Printskrin/Youtube

Ona napominje da je svaki čovek priča za sebe i da zato sa svakim treba imati različiti pristup u lečenju.

- Zavisi sve od životnog doba i životnih okolnosti. Često zaboravljamo da je seksualna želja povezana sa našom psihom. Neko izgubi posao, pa sa tim i seksualnu želju, neko izađe iz traumatične veze pa ga blokira strah... Ali, čovek je prilagodljivo biće i uz vežbe sve to može da se popravi. Seksualna želja uvek može da se vrati - ističe Klisić.

Niko ne zna sa sigurnošću da kaže šta je to normalan libido. Ipak, svi su saglasni u tome da problem postoji ako neko duže od šest meseci ima nedostatak ili umanjenje interesa za seksualnu aktivnost, fantazije, zadovoljstvo ili uzbuđenje.

U problemu 11 odsto žena

Prema nekim procenama, gotovo 11 odsto žena između 18. i 44. godine starosti suočava se sa ovim seksualnim problemom.

- Problem postoji ako žena kaže da je tako - zaključuje poznata američka seksualna terapeutkinja dr Nen Vajz, a priznavanje da problem postoji prvi je korak ka rešenju.

Problem nastaje kada oni koji izgube seksualnu želju, više i ne žele da je vrate. A sve nas je manje, pa je i manjak seksa deftinitvno poslednje što nam je potrebno.

VIDEO: Da li postoji ženska verzija incela? A ko su to inceli pogledajte dole

(M. L./J.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    31. januar 2019 | 21:41

    Svak je gospodar svoga tela tako i ova devojka ima pravo na svoj odnos prema seksu. Pa i sam seksualni cin nije isti kad ga upraznjavas iz potrebe pobudjen zivotinjskim instiktom i samozadovoljstvu nevodeci racuna dali partneru odgovara takva vrsta seksa ili zadovoljstva iz ciste obesti i maco statusa medju svojim pajtosima. Seks u braku je sasvim druge vrste i medjusobnog uvazavanja proizasao iz duzeg poznavanja i pronalaska srodnih dusa tokom zabavljanja pre braka. To je seks iz ljubavi prema svom partneru uperen prema stvaranju normalne porodicne harmonije sa vise clanova porodice i prirodan proces ocuvanja vrste. E ovo nije bas lako ostvariti u sredinama sa slabom ekonomskom situacijom , a i sam cin opstenja svodi se na laznoj iskazanoj ljubavi poput reci volim te izgovorene u cilju ostvarenja svojih ciljeva.

  • Maruska

    31. januar 2019 | 21:22

    Ta sam, ne da ne mogu ,nego kad mi muz trazi radije bi da me zvekne maljem po glavi nego da se seksam. Inace imam 35 i svog muza volim najvise.Koji su to jadi nemam pojma!

  • Dan

    31. januar 2019 | 21:19

    Pa dobro pa sta nismo bas svi ljubitelji seksa,samo sto to mnogi nece da priznaju jer je moderno voleti seks,ja sam mlada ali mogu bez seksa koliko hoces uopste mi ne nedostaje kada ga nemam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA