≫ 

Leče molitvama, vidaju tinkturama, dijagnostikuju vizijama: Sve češće pristajemo na alternativnu "medicinu", a mišljenja su podeljena

Građani kriju i od najbližih da posećuju ove "lekare"

  • 6

Da u Srbiji i te kako ima nadrilekara i raznih šarlatana svedoci smo kada se svako malo u javnosti pojavi slučaj kao onaj najnoviji u koji je upleten Miroljub Petrović, kontroverzni doktor filozofije, samozvani lekar i direktor Centra za prirodnjačke studije Beograd, optužen za smrt mladića obolelog od raka.

Petrović je preminulog Savča Petrova (31) lečio od tumora na mozgu, govorio da ima problem sa demonima i da mu je "džaba sirova hrana kad ima problem sa demonima", "lekove koje su mu lekari prepisali da ne uzima", "potrebno je da započnete program čišćenja i jačanja organizma korišćenjem biljnih sokova i sirove biljne hrane, kao i uzimanjem biljnih tinktura"... Protiv njega je pokrenuta istraga zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva.

Miroljub Petrović, Printskrin: Youtube/Dokumentarne Emisije Balkan

Petrović, poznat po izjavi "Ideš pod mač, Bato", "leči" ceđenim sokovima, molitvama, šetnjom i tinkturama, a teške pacijente odgovara od odlaska kod pravih lekara.

Pravosnažnih presuda protiv prevaranata gotovo da i nema. Građani kriju i od najbližih da posećuju ove "lekare", policija ih ne prepoznaje kao krivična dela i predmeti ne stižu do tužilaca. U pitanju je specifično delo, pa ako nema dovoljno dokaza, kvalifikuje se kao neki od niza oblika prevare.

Zorica Marjanović

Majka osumnjičenog za ubistvo pevačice Zorana Marjanovića, odbila je poligraf, posle snajinog ubistva, da ne bi ostala bez moći. Ona tvrdi da vidi kada je neko bolestan.

Zorica Marjanović, Foto: Telegraf

- Vidim šta mu je. Niti sam bajara, vračara, niti sektašica, kako se priča za mene - rekla je svojevremeno Zorica.

Seanse, u sobi punoj ikona, kod nje traju nekoliko minuta, Zorica diže jednu ruku ka ikoni, glavu ka plafonu, a drugu ruku ka "pacijentu" kojom prelazi preko bubrega, jetre i ostalih organa. Ona je u policiji za svoj "hobi" priznala krivicu i dobila tri meseca uslovnog zatvora. Niko od njenih klijenata nije je ranije prijavio policiji. Ona za svoje "lečenje" ne traži novac, jer smatra da je to dar od Boga, koji je dobila posle kliničke smrti.

Alen Azarić

Alen Azarić, "iscelitelj", neizlečive bolesti dijagnostikuje vizijama, a otklanja gljivama. Svoju diplomu doktora stekao je na Fakultetu za prirodnu medicinu, čiji je osnivač Miroljub Petrović.

Za sebe kaže da je završio kiropraktiku, da "namešta" leđa, vrat, kosti, "ono što se kaže "17 u 1" - i kiropraktika i fitoterapija". Mnogo čita, ali nije završio konvencionalnu medicinu.

Alen Azarić, Printskrin: TV Happy

Poznat i po tome što je primao "pacijente" dok je učestvovao u jednom rijalitiju, pa isceljivao molitvom.

Slađana Velkov

Jedna od najkontroverznijih ličnosti u Srbiji jedno vreme je bila Slađana Velkov, koja za sebe navodi da je doktor i koja je na Fejsbuku napravila svojevrsni pokret protiv vakcinacije dece u Srbiji. O njenom uticaju na internetu dovoljno govori podatak da jedna njena Fejsbuk grupa ima više od 38.000 članova, a druga 25.000.

Ona, pored toga što zagovara ukidanje obavezne vakcinacije, propagira i bezgrešno začeće pomoću sirove hrane, gledanja u sunce i hodanja bez čarapa, tvrdi da ženama mesečni ciklus nije potreban, a za lečenje dece od autizma preporučuje ispijanje hemikalije MMS, koja je po sastavu slična običnom izbeljivaču.

Slađana Velkov, Foto: Facebook/Sladjana Velkov

Doktor Kornelijus

Želimir Jovanović iz Rakovice, sebe je nazvao Doktor Kornelijus i reklamirao se kao doktor prirodne medicine i radioestezista koji poseduje natprirodne moći i veštine i uspešno rešava sve probleme koji za uzrok imaju "negativnu crnu energiju ili magiju". Valjevcu kog je "doktor" lečio, rekao je da je u temeljima i zidovima kuće otkrio fosilne ostatke i "namerno zakopane kosti koje su prouzrokovale da je na njega i njegov dom, majku i sestru bačena crna energija i magija.

SPECIJALNI PROTEKTORI

Prepisana terapija bili su specijalni protektori sa snagom magnetne bioenergije, a zapravo obične metalne ploče koje pravi, naravno, on lično za 660 evra.

Jovanović isceljivao od crne magije, Foto: Marija Raca

Pred tužilaštvom je rekao da je u osnovi muzičar koji svira harmoniku, ali i da je mnogima pomogao otkrivajući uz pomoć radioestezije čvorišta negativnog zračenja.

Iako je pokrenuta istraga, slučaj je okončan kada je Jovanović preminuo.

VIDEO: Deda Branislav pravi najtraženiji prirodni lek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    3. februar 2019 | 13:28

    Sta ce ljudi.. kad zdrastvo nikad losije...

  • Baki

    3. februar 2019 | 16:46

    To nam je preostalo jer doktori ne rade svoj posao a za rad debelo naplaćuju

  • 👤

    3. februar 2019 | 16:39

    Тачно је да је здравство у великој мери корумпирано и то не само код нас, да је фармација велики бизнис, да су цитостатици отров, али медицина, бар она какву је замишљамо (без корупције) је Богом установљена наука створена да помогне човеку колико је то у њеној моћи. Шарлатани су опаснији од рака, инфаркта и можданог удара. Колико год се крили иза "молитви", "икона", природе и "природних лекова", иза таквих људи не стоји ништа добро. У сваком случају на крају свих крајева, медицина има своје крајње домете, преко којих не може, преваранти заврше на маргинама људског друштва. Бог ипак има задњу реч.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA