Ovako izgleda "Put oko sveta" u Jagodini: Dovoljno je da obiđete jedan krug i sve će vam biti jasno (VIDEO)

"Put oko sveta" sada krasi jedan od prilaza Jagodini

  • 0

"Ceo svet obiđoh, kao Jagodinu nigde ne nađoh“, ponosno su ispisane reči na globusu visokom čak 8 metara, na čijem vrhu se nalazi jedan od najpoznatijih Jagodinaca, Jovanča Micića.

Spomenik čuvenom Jagodincu osvanuo je u punom sjaju, jer su radovi na njemu završeni, pa svako ko se oko njega provoza može da shvati da je definitivno na pravom mestu.

Reči Jovanče Micića bude žar lokalpatriotizma, ali da li svi znaju da je reč o, zapravo, izmšljenom liku, u kojem može da se pronađe svaki Jagodinac.

Reč je o glavnom junaku komedije Branislava Nušića "Put oko sveta", koji se proslavio i u istoimenom filmu iz 1964. godine, a postavljen je na kružnom toku Jagodina - Ćuprija - Rekovac.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Jovanče Micić je u ovoj priči trgovac iz Jagodine, koji je krenuo na put oko sveta i doživeo brojne avanture. Bio je i na Divljem Zapadu, gde je čak postao i šerif, potom ga zarobljavaju gusari, a zavirio je i u persijski harem.

Na kraju, vratio se u Jagodinu.

Njegovu ulogu maestralno je izveo Miodrag Petrović Čkalja.

- Nazivali su nas Ćuranima, ali mislim da je ovo lepši simbol. I ja sam obišao mnoge zemlje, ali kad se vratim, Jagodina mi nekako izgleda najlepše - ocenio je nedavno Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine.

Da nije sve baš stvar slučajnosti, možete primetiti ako se malo bolje zagledate u lik Jovanča Micića. I te kako liči na neke poznate Jagodince.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA