• 15

Zabranjeni minići na FON-u, a na Pravnom svako odevanje koje podstiče na seks: Fakulteti uveli kodekse oblačenja kao na sudu (ANKETA)

Postoji i pravilnik koji studente podseća da kažu "Dobar dan, Hvala, Molim, Izvinite i Izvolite"

  • 15

Nekada se podrazumevalo da, kada krenu na fakultet, mladi uveliko znaju osnovna pravila ponašanja - kako da se, između ostalog, jave profesoru i kako da se obuku.

Danas se opšta kultura više ne podrazumeva, pa o njoj moraju da se donose nekakvi pravilnici. Tako skoro da nema fakulteta u Srbiji koji nije propisao svoj kodeks oblačenja.

Ovako je jedna brucoškinja došla da preda dokumenta, Foto: Facebook

Na FON-u, recimo, postoji pravilnik koji studente podseća da kažu "Dobar dan, Hvala, Molim, Izvinite i Izvolite", a u istom ovom dokumentu akademci imaju i striktno navedena pravila oblačenja. Zabranjeni su minići i kratke haljine, šortsevi i donji delovi trenerke koje mladići danas nose bukvalno gde god da krenu.

Posebno se naglašava da su zabranjena bilo kakva politička obeležja poput bedževa sa likom lidera stranke.

Printskrin/FON

Pravni fakultet u Beogradu, za koji se vezuju brojne anegdote o seksualnim aferama profesora i studentkinja, i koji je inače poznat po provokativnijem oblačenju svojih akademaca, postavio je sažeta ali vrlo jasna pravila.

Kakva odeća je prikladna za dolazak na fakultet?

Glasajte

O ovoj studentkinji Pravnog svi su brujali 2015. godine, Foto: beogradnocu.com

I studentima i profesorima zabranjuje se svako oblačenje koje može podstaknuti na seksualno uznemiravanje.

Ko se seća fotografije polugole studentkinje na Pravnom fakultetu, o kojoj su mediji brujali pre četiri godine, znaće da je Pravilnik čak mogao biti i stroži.

Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu postoji i vidno istaknuto upozorenje da će svako ko bude nedolično obučen biti upućen do izlaza. Profesorka ovog fakulteta Dragana Ćorić zadovoljna je kako studenti poštuju kodeks i kaže da odavno nekoga nije morala da opomene zbog neprikladnog odevanja.

Na Stomatološkom ne sme da se vidi tetovaža, Printskrin/stomf.bg.ac.rs

- Fakultet je prihvatio isti kodeks oblačenja kao sud. Zabranjen je ulaz u šortsevima, topovima (u smislu da je vidljiv stomak ili da liči na prošireni grudnjak), a ne dopuštaju se ni tri-četvrt pantalone, duboko dekoltirane majice i bluze, dugi šlicevi na suknjama i haljinama. Naši portiri su uglavnom ti koji neprikladno obučene na ulazu odmah opomenu - kaže profesorka Ćorić.

Jedan od strožih i vrlo detaljnih kodeksa ima Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. Njihovi studenti moraju sakriti tetovažu i pirsing kada uđu u zgradu, helanke mogu da nose samo ako imaju tuniku preko, a najkraća suknja sme biti do 10 centimetara iznad kolena.

Printskrin/Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin"

Ipak, zanimljivo je da zbog neprikladnog oblačenja studenti ne snose nikakve sankcije. Pored opomene, najstrašnije što može da im se desi je da ih vrate kući, ali i to samo sa predavanja. Ispit zbog dubokog dekoltea ili kratke suknje još niko nije pao.

Ako imate slične primere neprikladnog odevanja koje želite da podelite, možete nam poslati na m.leskovac@telegraf.rs.

VIDEO: Startovali smo Beograđanke s NOVOM MEČKOM i STARIM OPELOM! Šta mislite u koji auto su ušle?

(M. Leskovac/m.leskovac@telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mileta

    Sad će profesori, prodekani i dekani da trpe posledice. Žao mi tih ljudi.

  • 123

    Bravo,bravo,bravo!!!Jel nam omladina ide na fakultete da se obrazuje ili da pokazuje svoje atribute?Sve ima svoje vreme i mesto!Kako pojedine studentkinje dolaze na predavanja to je strasno,trebalo bi im odmah zabraniti da studiraju!

  • Opet

    Obožavam bele sortcice 😃

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima