Za vikend opet proleće: Biće do 15 stepeni, a u ponedeljak još više! Nikad luđi februar je pred nama (DETALJNA PROGNOZA)

Zimska garderoba do utorka vam neće biti potrebna

  • 8

Zimske jakne i kapute u narednih nekoliko dana možete slobodno da ostavite u ormanu. Kako meteorolozi najavljuju, pred nama je izuzetno topao vikend sa prolećnim temperaturama. Maksimum će dostići u ponedeljak, a do tada će iz dana u dan vreme biti sve toplije i vedrije.

- Danas će do kraja dana biti tek ponegde tmurno, sa slabom sipećom kišom. Sutra se očekuje slično vreme, s tim što će u Vojvodini i Beogradu doći do razvedravanja. Temperatura će se kretati od dva stepena na zapadu zemlje do osam stepeni na istoku - priča meteorolog "Weather2umbrella" Đorđe Đurić.

Meteorolog Đorđe Đurić, Foto: Mateja Beljan

Tolika je temperatura najavljena i u četvrtak kada na očekuje sunčan dan u većem delu zemlje. Onda u petak sledi blagi porast na devet stepeni, a potom pravi prolećni vikend.

- Vikend će biti sunčan i izuzetno topao. U subotu se očekuje oko 10, a u nedelju do 15 stepeni. Ponedeljak će biti još topliji i tada se očekuje čak 16 stepeni - kaže Đurić.

Printskrin/RHMZ

Skijaši, poručuje Đurić, ipak ne treba da brinu, jer će na planinama ostati dovoljno snega za skijanje sve do marta.

Od sredine sledeće nedelje stižu nam ponovo hladniji dani, ali bez ekstremne zime. Temperatura će se kretati oko četiri, pet stepeni, najavljuje naš sagovornik.

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    5. februar 2019 | 21:05

    Zima me uništava. Ne volim zimu ni na slici. Steže me garderoba, klizavo, hladno, tmurno, sumorno, depresivno. Jedva čekam leto.

  • Славољуб

    5. februar 2019 | 21:31

    Није ни чудо што је целу државу ухватио неки грип, ево код мене у породици сви болесни, али буквално сви Пијте чајеве и једите домаће супе заобилазите лекаре, ништа боље од домаћих лекова (чајеви, домаће супе, мед)

  • Dr.

    5. februar 2019 | 23:43

    Da zivim negde gde zime nema eee to je ZIVOT

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA