≫ 

Poslali smo jedan SMS i za 7 minuta ostali bez 380 dinara! Pazite na šta klikćete po Fejsbuku, velike prevare vrebaju sa svih strana (FOTO)

Kada pišete magu, stigne vam i nešto što svakako niste očekivali

  • 7

Svako od nas je bar jednom u životu bio toliko očajan da se hvatao za telefon da pozove astrologa, vidovnjaka ili nekog drugog stručnjaka za "više sile". Zato ovo nije tekst osude, već tekst upozorenja.

Na Fejsbuku je u poslednje vreme prava poplava belih magova i vidovnjaka koji nude brza rešenja za vrlo ozbiljne životne probleme. Usamljeni ste? Beli mag pomoći će vam da nađete srodnu dušu. U dugovima ste? Beli mag učiniće da se pare bukvalno lepe za vas. Imate problema sa zdravljem? To je zato što ste pod urokom, a beli mag pomoći će vam da ga otklonite.

Na Fejsbuku je poplava vidovnjaka i belih magova, Printskrin/Fejsbuk

I dok se sve svodilo na to da pozovete belog maga i zakažete razgovor sa njim uživo, mnogi su usput odustajali, pa do susreta na kraju ne bi ni došlo.

Međutim, sada su svemoćni beli magovi osmislili prevaru preko sms-a, u kojoj za samo nekoliko minuta sa vašeg računa skinu stotine dinara, a da vam o vašim problemima i potencijalnim rešenjima zapravo ne kažu ništa. Zanimljivo je da mnogi koriste isti broj za poruke, iako se reklamiraju pojedinačno.  

Upustili smo se u tu "avanturu" i evo kako je to izgledalo.

Poslali smo SMS jednom belom magu, koji je u reklami na Fejsbuku naveo da ćemo nakon te poruke, koja košta 183,6 dinara, čuti svoju sudbinu. Sve što je trebalo da navedemo u poruci je datum rođenja, iz čega proizilazi da dve osobe koje su rođene istog dana i iste godine, moraju imati istu sudbinu.

Pošaljete im datum rođenja, jer je to dovoljno da vam "proreknu" sudbinu, Telegraf.rs

Međutim, umesto odgovora na životne probleme, usledila je potvrda da je naš SMS primljen, a onda i neprijatno iznenađenje.

Odjednom je stigao drugi SMS koji nas obaveštava da smo prijavljeni na nekakav ASTRO servis koji će nam svake nedelje slati po jedan izveštaj i za to skidati 120 dinara sa računa. Ponuđeno nam je da se odjavimo sa tog servisa, ali nas je ta odjava koštala dodatnih 15,60 dinara.

Međutim, kad im pošaljete poruku, automatski ste prijavljeni na nekakav ASTRO servis, Telegraf.rs

Tek nakon toga, stiže i odgovor o sudbini. Toliko uopšten da se može primeniti na apsolutno svakog čoveka i glasi ovako:

- Već duže vreme ste u fazi zastoja, kao da tapkate u mestu, bez većeg pomaka i napretka, i pored prilika koje možete imati. Krene vam pa stane, ali nikako da ispunite šta želite i budete zadovoljni. Da bi se uvidelo šta vas koči i našlo rešenje, izaberite kartu od 1 do 5 - navedeno je u tom "magičnom" odgovoru.

Umesto proricanja, stižu uopšteni odgovori, Telegraf.rs

U tom trenutku sa računa je već bilo skinuto 381,8 dinara, a da o sudbini nismo saznali baš ništa. I naravno, nismo izabrali kartu, jer smo u tom trenutku saznali sve što je trebalo - da smo prevareni i da nema tog maga koji će o našim problemima i rešenjima za njih, znati bolje od nas samih.

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D:)

    7. februar 2019 | 09:33

    Niste prevareni! Svesno ste se upustili u avanturu! Bili ste unapred obavešteni o troškovima! Ništa nije besplatno!!!

  • brko

    7. februar 2019 | 09:18

    Kratko rečenoPorez na budale

  • Niko

    7. februar 2019 | 09:28

    Kakvih umova ima,divan nacin da nekog opeljesis. Od vajkada je bilo da su ovce za sisanje. A tom belom magu nemogu nista.nije nista krivicno delo,i slobodno ceka sledecu zrtvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA